Parkvakanties grootste stijger in Social Travel 30

26 APR 2021 11:55 | Parkvakanties

Parkvakanties is in het eerste kwartaal van 2021 gestegen van de dertigste naar de achttiende positie in de Social Travel 30. Daarmee is de vergelijker van vakantie- en bungalowparken de grootste stijger in deze ranglijst van Emerce.

Ieder kwartaal doet Emerce een onafhankelijk onderzoek naar het succes van Nederlandse merken in de reisbranche op het gebied van media-aandacht. De Social Travel 30 wordt samengesteld op basis van behaalde scores op het aantal berichten, het bereik en het sentiment op social media. 

Parkvakanties wist maar liefst 12 posities omhoog te klimmen en laat hiermee reismerken als Center Parcs, Booking.com en Belvilla achter zich. In totaal zijn er dit kwartaal 111 reismerken onderzocht.

Vakantieparken populair

“We zien dat de populariteit van vakantieparken het afgelopen jaar onder Nederlanders een enorme vlucht heeft genomen. Door de coronamaatregelen zijn vakantiehuisjes in eigen land zeer gewild. Wij zien dit ook terug op onze website. Mensen zoeken en boeken aan de lopende band en vakantieparken zitten voller dan ooit.“ aldus Laurens Taekema, oprichter van Parkvakanties.

Parkvakanties wordt door diverse media regelmatig gevraagd om als vakantiepark-expert  toelichting te geven op de ontwikkelingen in de markt. Zo was Taekema afgelopen week te zien in het televisieprogramma Radar, waarin hij toelichting gaf op het onderzoek van Parkvakanties over de prijsstijgingen van verblijven op vakantieparken.

Meer binnen deze rubriek