Turkse legendarische zangeres Selda Bağcan komt naar Nederland

17 NOV 2023 09:00 | Wigt International BV

Aankomende maart komt de Turkse legendarische zangeres Selda Bağcan naar Nederland voor 3 optredens. Ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag op 8 maart verwelkomen Muziekgebouw Eindhoven (5 maart), Philharmonie Haarlem (6 maart) en De Doelen Rotterdam (8 maart) de zangeres in hun theaters. 

Selda is een legendarische zangeres en politiek activist. Van haar eerste singles, over politieke strijd en de eisen van de arbeidersklasse, werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht.  Selda’s psychedelische interpretaties van traditionele Turkse volksmuziek maakte haar de lady van de Anatolische Folk Rock-muziek. Ze omschrijft zichzelf als de zure stem van het Turkse volk.

Haar politieke opvattingen hebben Selda haar paspoort gekost en ervoor gezorgd dat ze in de jaren zeventig en tachtig herhaaldelijk gevangen werd gezet.  Met haar stem geeft ze het leven, het lijden en de opstanden in een heel andere betekenis. Ze blijft nieuwe albums produceren en concerten geven over de hele wereld.

Selda Bağcan staat in de lijst “The Last 100 Years' Best 100 Women Vocals” van Rolling Stone Magazine en wordt door Time Magazine benoemd als ‘Legendary and Historical Female Singers Living’ in World Music. 

De concerten gaan vandaag in verkoop en zijn beschikbaar bij desbetreffende theaters. 

Speellijst:

5 Maart 2024 – Muziekgebouw Eindhoven (muziekgebouweindhoven.nl)

6 Maart 2024 – Philharmonie Haarlem (philhaarlem.nl)

8 Maart 2024 – De Doelen Rotterdam (dedoelen.nl)

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur