Ecologische voetafdruk alle low-carbon producten van Nobian onafhankelijk geverifieerd

24 SEP 2024 10:30 | Nobian Industrial Chemicals B.V.

Nobian (Amersfoort) ontving onlangs een Environmental Product Declaration voor zijn ISCC PLUS gecertificeerde Caustic Soda Microprills. Hiermee is de ecologische voetafdruk van alle low-carbon producten van Nobian onafhankelijk geverifieerd.

Milieuproductverklaringen (Environmental Product Declarations, EPD®)

Nobian staat aan het begin van de chemische waardeketen en ondersteunt zijn klanten actief om duurzamer te worden en de CO2-uitstoot in de hele waardeketen te verminderen. De ecologische voetafdruk van de producten van Nobian wordt berekend met behulp van levenscyclusanalyses (LCA's).

LCA's zijn een belangrijke methode om transparante en vergelijkbare informatie te verstrekken over de milieu-impact van een product gedurende zijn hele levenscyclus, van de winning van grondstoffen tot de verwijdering of recycling aan het einde van de levenscyclus.

Nobian is hierin nog een stap verder gegaan door naast LCA’s ook Environmental Product Declarations (EPD's) te verkrijgen. EPD's zijn onafhankelijk gecontroleerde levenscyclusanalyses die voldoen aan de strengste ISO-normen voor het berekenen van de ecologische voetafdruk van producten. Dit verzekert klanten ervan dat de gegevens van Nobian over de ecologische voetafdruk betrouwbaar zijn.

Portfolio van low-carbon producten

Door het verkrijgen van een EPD voor de caustic soda microprills, biedt Nobian klanten nu EPD's voor al zijn low-carbon producten. Naast de soda microprills heeft Nobian al EPD's voor zijn ISCC PLUS-gecertificeerde chloor en natronloog, en voor zijn waterstof, gecertificeerd onder CMS 70. Dit maakt Nobian één van de eerste chloor-alkali bedrijven in Europa met onafhankelijk gecontroleerde milieu levenscyclusanalyses voor zijn chloor, natronloog en microprills producten.

De ISCC PLUS of CMS70 gecertificeerde producten van Nobian worden geproduceerd met 100% hernieuwbare energie, wat resulteert in een aanzienlijk lagere CO2-voetafdruk voor deze producten. Nobian zal blijven zoeken naar mogelijkheden om zijn portefeuille van low-carbon producten verder uit te breiden.

Toewijding aan betrouwbare milieuvoetafdrukgegevens

Markus Mingenbach, Senior Vice President Chlooralkali en Chloormethanen bij Nobian: "We zijn er trots dat Nobian nu Environmental Product Declarations kan aanbieden voor al onze low-carbon producten. Wij voorzien onze klanten van transparante en onafhankelijk gecontroleerde gegevens, waarmee zij op hun beurt op betrouwbare wijze de CO2-voetafdruk en emissiereducties van hun eigen producten kunnen berekenen. In samenwerking met onze klanten blijven we werken aan het bereiken van onze gezamenlijke duurzaamheidsdoelen. Dit sluit volledig aan bij onze duurzaamheidsambitie 'Grow Greener Together'."

____

Over Nobian, leider in essentiële chemicaliën   

Nobian is een Europese marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie, variërend van bouw en schoonmaak tot farmaceutica en waterbehandeling. Wij blinken uit in de veilige en betrouwbare levering van hoogzuiver zout, chlooralkali, chloormethaan en waterstof, dankzij onze geïntegreerde waardeketen met moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. We hebben een sterke geschiedenis in zoutproductie die meer dan 100 jaar teruggaat tot 1918, en we hebben diepgaande ervaring in ondergrondse energieopslag. Onze 1.600 medewerkers zetten zich in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen we ervoor dat de essentiële producten van vandaag ons leven in de toekomst blijven verbeteren door chemie waarop u kunt vertrouwen. Nobian is volledig eigendom van de Carlyle Group en GIC.  

www.nobian.com

Niet voor publicatie - voor meer informatie  

Nobian Mediarelaties  

Media.relations@nobian.com 

T +31 085 000 6000  

Contact: Jorn van der Meer  

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid