Wethouder Alexander Scholtes opent de ‘Telefoon van de Wind’ in de Hoftuin

21 SEP 2023 18:08 | Humanitas

Wethouder Alexander Scholtes opent de ‘Telefoon van de Wind’ in de Hoftuin

Op 28 september opent Humanitas Amsterdam en Diemen, in samenwerking met de Protestantse Diaconie, een uniek monument in de Hoftuin: de 'Telefoon van de Wind'. Dit evenement valt samen met de Week tegen Eenzaamheid en is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van ruimte voor rouw en verlies.

De Telefoon van de Wind, geïnspireerd door het oorspronkelijke concept in Otsuchi, Japan, is een bijzonder initiatief dat een plek biedt voor rouwenden om stil te staan bij hun rouw en verlies.

Sasaki, de bedenker van de Telefoon van de Wind had verdriet om een overleden neef en zocht naar een manier om hiermee om te gaan. ‘Het spreken aan de telefoon, ook al is die niet verbonden, dwingt je je gedachten te ordenen en ze onder woorden te brengen’, vertelt Sasaki.

De Hoftuin, die al een betekenisvolle plaats van herinnering en reflectie is, wordt de thuisbasis van dit unieke monument. De Telefoon van de Wind sluit naadloos aan bij de bestaande elementen van nagedachtenis en herdenking op deze locatie.

Tegelijkertijd met de opening van de 'Telefoon van de Wind', wordt de expositie ‘Een Mozaïek van Verlorenen’ geïntroduceerd. In deze expositie worden stadsgenoten in kleding van hun overleden dierbaren geportretteerd, elk met hun eigen ontroerende verhaal.

Het evenement op 28 september begint om 17.30 uur en wordt bijgewoond door Wethouder Alexander Scholtes en Directeur Humanitas Nederland Jerzy Soetekouw, die de opening zullen verrichten. Eén van de sprekers is Geerteke van Lierop, schrijfster van ‘Een zee van glas’ en oprichtster van Art in Grief: over rouw, kunst en veerkracht.

Het event wordt muzikaal omlijst door Fado zangeres Marian Hoiting. Ook worden films vertoond over het thema Rouw en Verlies.

Over Humanitas

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Humanitas Amsterdam en Diemen biedt een breed aanbod aan Verlies ondersteuning (Steun bij Rouw individueel en Lotgenotengroepen). Humanitas Amsterdam en Diemen is verbonden aan Rouwzorg Amsterdam: een collectief van laagdrempelig aanbod rouwnazorg.

Bezoek de website van Humanitas Amsterdam en Diemen via www.humanitas.nl/ams

Adres Hoftuin

Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam

 

Voor meer informatie, interviewverzoeken of aanvullende foto's kunt u contact opnemen met: Mireille van Gils m.vangils@humanitas.nl 06-51783984 of Michèle Goossens m.goossens@humanitas.nl 020-7736542 Achtergrondinformatie • Rouwaanbod van Humanitas Amsterdam en Diemen. Onze activiteiten (humanitas.nl) • Rouwzorg Amsterdam Home - Rouwzorg Amsterdam • Telefoon van de Wind https://youtu.be/3_kvZ500l08 • Telefoon van de Wind Nederland https://telefoonvandewind.nl/ • Geerteke van Lierop Home - Geerteke.com

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen