Podcast Op Hoop Van Zegen: hoe een Brabander mensen geneest en bevrijdt van de duivel

19 DEC 2023 09:00 | Omroep Brabant

De evangelische organisatie Frontrunners Ministries met voorganger Tom de Wal organiseert genezingsdiensten, waar je genezen zou kunnen worden van allerlei ziektes. En bevrijdingsdiensten, waar je bevrijd zou kunnen worden van demonen die in je lichaam zitten. Begin 2023 kwamen zes afleveringen van de podcast online, waarin Ilse Schoenmakers, Sanne Hoeks en Loes Krabben van Omroep Brabant je meenamen in de wereld van Frontrunners Ministries. Nu zijn hier 2 nieuwe afleveringen aan toegevoegd. Luister de podcast en waan je in deze wereld, kunnen mensen echt genezen worden door God? 

In de eerste zes afleveringen van de podcast ‘Op Hoop Van Zegen’ bezochten ze zelf een genezings – en bevrijdingsdienst om met eigen ogen zien wat er gebeurt. Daarnaast spraken ze verschillende experts die vanuit hun expertise naar Frontrunners Ministries kijken.  

Want welk geloof hangt Frontrunners aan? Hoe kan het dat ze zo groot zijn? Waar halen ze het geld vandaan om alles gratis aan te bieden en een nieuwe accommodatie van 8 miljoen schuldenvrij te bouwen? Hoe kan het dat mensen daadwerkelijk genezen en opstaan uit hun rolstoel? En hoe zit het met de BMW die Tom van God zou hebben gekregen? 

Na de eerste afleveringen ontvingen ze veel berichten van mensen die een soortgelijke genezing hebben meegemaakt, maar ook van mensen die bang zijn een familielid kwijt te raken doordat diegene helemaal in de organisatie opgaat. Die berichten, en nieuwe ontwikkelingen rondom Frontrunners, waren voor de makers aanleiding om twee nieuwe afleveringen te maken. 

Daarin spreken ze onder anderen bezorgde buurtbewoners die naast de plek wonen waar Frontrunners een nieuw pand wil bouwen. Van 8 miljoen euro. Zij hebben het hebben over een ‘infiltratie-opdracht’. Ook horen ze het schrijnende verhaal van Sebastiaan, wiens vrouw geen reguliere zorg meer wilde en zich volledig stortte in het geloof én ontmoeten ze Tom de Wal in levenden lijve.  

Stap met Ilse, Sanne en Loes in de wereld van Frontrunners Ministries, terwijl ze nog verder in de organisatie duiken. De nieuwe afleveringen van de podcast Op Hoop van Zegen zijn vanaf dinsdag 19 december te beluisteren op omroepbrabant.nl/podcast en alle podcastkanalen. 

Meer binnen de rubriek Entertainment