Zomervakantieweer: zon, wolken en enkele buien

10 JUL 2024 09:52 | Meteovista

De komende dagen is het licht wisselvallig zomerweer met zon, wolken en van tijd tot tijd een bui. De temperatuur ligt tussen 21 en 24 graden. Vooral vrijdag kan het een natte dag worden. Dan wordt het tijdelijk koeler met maxima van 16 tot 20 graden. In het weekend is het minder nat en stijgt de temperatuur geleidelijk.

De onweersbuien van gisteren hebben de hoge temperaturen verdreven en die gaan voorlopig ook niet terugkomen. Toch is het niet onaangenaam want dagelijks stijgt de temperatuur naar 21 tot 24 graden. Lokaal zijn zomerse waarden van 25 graden mogelijk. Eigenlijk zijn dit hele normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Het weerbeeld is de komende dagen wisselend. Er zijn dagdelen die droog verlopen met een afwisseling van zonnige perioden en stapelwolken, maar daarnaast groeien stapelwolken van tijd tot tijd uit tot een (onweers)bui.

Vooral vrijdag wordt een natte dag met talrijke regen- en onweersbuien die vanaf het zuiden over het land trekken. De temperatuur doet dan een stap terug naar 18 tot 20 graden. In de Kuststreek wordt het slechts 16 tot 18 graden.

In het weekend hebben we te maken met met licht wisselvallig zomerweer. De temperatuur stijgt geleidelijk. Waar het op zaterdag vaker bewolkt is met temperaturen van 16 tot 20 graden, krijgt de zon zondag meer ruimte en wordt het 18 tot 24 graden.

Na het weekend krijgen we vooral op maandag mogelijk met (onweers)buien te maken. Daarna breekt een periode aan waarbij we toch vaker met een droog weertype te maken krijgen. Ook lijkt het iets warmer te worden met temperaturen van 23 tot 27 graden.

Het online-bericht: https://www.meteovista.be/nieuws/10-7-2024-zomervakantie-weerbericht-belgie

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws