Jan Boskamp en Ronald Koeman ontvangen bijzonder geschenk voor uniek Feyenoord jubileum

21 MEI 2024 10:44 | Koninklijke Nederlandse Munt Nederland

Gisteravond hebben de grootste Feyenoord-fan Jan Boskamp en voormalig speler en trainer van Feyenoord, Ronald Koeman, een Feyenoord Kampioenshirt 1924 in Zilver ontvangen. Dit gebeurde tijdens de liveshow van Veronica Offside. Muntmeester Bert van Ravenswaaij verraste Jan Boskamp met dit zilveren geschenk tijdens zijn laatste uitzending van de show.

Feyenoord viert twee belangrijke mijlpalen dit jaar. In 1924 werd de Rotterdamse club voor het eerst landskampioen: het betekent de definitieve doorbraak in Nederland. 50 jaar later, in 1974, wint Feyenoord voor het eerst de UEFA Cup. Speciaal om deze mijlpalen te vieren, brengt de Koninklijke Nederlandse Munt twee unieke verzamelitems uit, in samenwerking met Feyenoord.

Bijzondere collector’s items voor Feyenoord

Om het eerste landskampioenschap van 100 jaar geleden te vieren, is het retroshirt van toen in zilver gegoten en door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt in glas geëmailleerd in de kleuren van de club. En om zowel het eerste kampioenschap als de eerste UEFA Cup winst te vieren, is ook een unieke coincard ontworpen. Op de voorzijde van de penning staat het Feyenoord logo en op de keerzijde is het oude Feyenoordlogo uit 1924 zichtbaar, en rechts de UEFA Cup. Beide items hebben een gelimiteerde oplage en zijn verkrijgbaar op knm.nl.

Meer binnen de rubriek Sport