Object First onthult grotere opslagcapaciteit voor Ootbi tijdens VeeamOn 2024-conferentie

04 JUN 2024 09:01 | Crisp PR en Communicatie

Ootbi (Out-of-the-Box Immutability) biedt nu 192 TB per node en tot 768 TB per cluster voor ransomware-bestendige gegevensbeveiliging 

Fort Lauderdale, VS, 4 juni 2024 – Object First, producent van speciaal voor Veeam ontworpen ransomware-bestendige back-up opslagapparatuur, kondigt vandaag verhoogde opslagcapaciteit aan tot 192 TB per Ootbi-node. Hiermee komt maximaal 768 TB bruikbare immutable back-upstorage per cluster beschikbaar. Met de nieuwste release kunnen klanten de opslagcapaciteit efficiënter beheren en veiliger back-ups van gegevens maken zonder dat de prestaties achteruitgaan. De 192-TB versie van Ootbi vult het bestaande assortiment van 64-TB en 128-TB apparaten aan, die allemaal interoperabel zijn.

“Deze aankondiging vergroot Object First's betrokkenheid bij innovatie en stimuleert ons om in te haken op de behoefte van klanten aan veilige, aanpasbare opslagcapaciteit,” zegt Eric Schott, Chief Product Officer van Object First. “De ondersteuning van meer onveranderlijke opslag stelt klanten in staat om mee te groeien met de toenemende eisen van moderne omgevingen en gegevens te beveiligen tegen bedreigingen zoals ransomware. De continue integratie met de 12.1.2-release van Veeam zorgt voor nog grotere back-upopslagcapaciteit van meer dan 3 PB als onderdeel van een Veeam-back-up-repository.” 

Flexibele schaling

De groeiende hoeveelheid persoonlijke en commerciële gegevens heeft te lijden onder veiligheidsrisico’s. Dit betekent dat organisaties grotere, beter beveiligde apparatuur voor back-upopslag nodig hebben om het hoofd te kunnen bieden aan een grotere werkbelasting en infrastructuur. Ootbi voldoet aan de hedendaagse behoefte aan flexibele schaling door bedrijven de mogelijkheid te geven hun opslag probleemloos uit te breiden en tegelijk de hoogste normen voor beveiliging en ransomware-bestendigheid te handhaven, met extra beveiliging tegen manipulatie en beveiligingsversterking. 

Belangrijke nieuwe functionaliteit van de 1.5-release en het 192-TB apparaat: 

  • Omvang: Ootbi ondersteunt nu maximaal 192 TB per node, waardoor tot 768 TB bruikbare onveranderlijke back-upopslag per cluster beschikbaar komt.
  • Schaal: Continue integratie met Veeam's 12.1.2-release zorgt voor nog grotere back-upopslagcapaciteit van meer dan 3 PB, omdat Ootbi-clusters nu kunnen worden gebruikt als meerdere gegevensbronnen in een Veeam-SOBR (Scale-Out Backup Repository).
  • Beveiliging: Ootbi 1.5 wordt continu getest en gevalideerd door externe bedrijven, wat de out-of-the-box beveiligingsversterking van Object First nog verder verbetert, met extra ondersteuning van de tijdserviceopties van NTS (Network Time Security) en aangewezen administrators.


“Ootbi’s 192-TB apparaat en de 1.5-release dragen bij aan onze missie om veilige, eenvoudige en krachtige back-upopslag op locatie te leveren, afgestemd op de specifieke behoeften van Veeam-klanten,” verklaarde David Bennett, CEO van Object First. “We kunnen drie verschillende opslagcapaciteiten bieden zonder afbreuk te doen aan de configuratie, prestaties of beveiliging, waardoor klanten de beste opslag voor Veeam krijgen.”

"Onveranderlijke, ondoordringbare back-upopslag blijft een cruciaal component in cybersecurity. Uit IDC-onderzoek blijkt namelijk dat criminelen in ongeveer de helft van alle gevallen probeerden de back-up- en herstelfunctionaliteit van hun doelwit te vernietigen," aldus Johnny Yu, Research Manager van IDC. "Ootbi’s onafhankelijk gevalideerde beveiligingsmaatregelen en het 'geen verwijderknop'-principe maken dergelijke aanvallen direct onschadelijk."

Ootbi versie 1.5 is per direct beschikbaar. Naar verwachting zal het Ootbi 192-TB apparaat vanaf augustus 2024 wereldwijd beschikbaar zijn.


—EINDE PERSBERICHT—


Beeldbank Object First: https://drive.google.com/drive/folders/1NV7V5wHiJM80XIhmNOBXEjT7IXaKavpI?usp=share_link

Voor meer informatie, neem contact op met:

Chris Peters, Crisp PR & Communicatie

chris@crisppr.nl

06 39 411 265


Over Object First

Ootbi, de ransomware-bestendige en onveranderlijke out-of-the-box oplossing van Object First, levert veilige, eenvoudige en krachtige back-upopslag voor Veeam®-klanten. Het apparaat kan in een rack worden gemonteerd, gecombineerd en binnen 15 minuten worden ingeschakeld. Ootbi is gebaseerd op de technologie voor immutable object storage, ontworpen en geoptimaliseerd voor de beste back-up- en herstelprestaties. Met Ootbi van Object First hoeven budgetbeperkingen niet langer ten koste te gaan van prestaties en eenvoud.

Klik hier om een demo van Ootbi aan te vragen. Ga voor meer informatie over Object First naar objectfirst.com en volg Object First op LinkedIn en X.


Object First op VeeamON 2024

VeeamON 2024-deelnemers kunnen op stand G2 een eerste blik werpen op de nieuwste Ootbi-functies van Object First. Bovendien neemt Object First tijdens het event deel aan meerdere sessies, waaronder: 

Zero Trust Data Resilience: From Theory to Practical Application 

  • 4 juni, 11:30-12:15 uur EDT
  • Locatie: vergaderruimten


Ransomware-Proof Your Veeam Backups with Ootbi’s Secure, Simple, and Powerful Immutable Object Storage

  • 4 juni, 12:30-12:40 uur EDT
  • Locatie: Partner Theater in Solutions Expo


VeeamON Today powered by Object First: How Immutable On-Premises Object Storage Helps Ransomware-Proof Veeam Backups

  • 3 juni, 12:00-12:30 uur EDT


Klik hier voor uitgebreide informatie over Object First’s deelname aan VeeamON.

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media