Recordopbrengst van ruim 1,6 miljoen euro voor Nacht van de Vluchteling

16 JUN 2024 11:24 | Stichting Vluchteling

Een natte en koude Nacht van de Vluchteling eindigt vanochtend in vijf steden door heel Nederland met een recordopbrengst van ruim 1,6 miljoen euro. De 7.000 deelnemers liepen gisteravond en vannacht 10, 20 en 40 kilometer voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. “Het gure weer is symbolisch voor het gure klimaat voor vluchtelingen, maar deze mensen lieten vannacht hun solidariteit en medeleven zien”, reageert Tineke Ceelen (directeur Stichting Vluchteling) op de recordopbrengst.

Na jaren met zomerse nachten en vorig jaar zelfs een hitteplan, was het dit jaar koel en nat. Desondanks meldden een recordaantal van 7.000 mensen zich bij de startlocaties. Op alle wandelroutes kregen de deelnemers te maken met buien, maar dat weerhield hen er niet van een lange afstand af te leggen voor mensen  in nood.  “Steun voor mensen op de vlucht is er dus wel degelijk en duizenden mensen hebben dat willen laten zien vannacht”, zegt Tineke Ceelen vanaf de finishlocatie in Amsterdam.

Zowel het aantal deelnemers als de opbrengst is een record in de vijftienjarige historie van de wandeltocht. Tineke Ceelen: “Ik zie dit als een aanmoediging: we zullen pal blijven staan voor deze kwetsbare mensen.”

De Nacht van de Vluchteling wordt georganiseerd door Stichting Vluchteling. De opbrengst van de editie van dit jaar gaat naar noodhulp in DR Congo, Tsjaad, Afghanistan en Irak. Het geld gaat  onder andere naar voedselhulp, schoon drinkwater en mobiele medische teams

Meer binnen de rubriek Ngo - goede doelen