Reggeborgh ondersteunt (S)Cool on Wheels clinics speciaal onderwijs

28 JUN 2023 13:28 | Fonds Gehandicaptensport Nederland

Fonds Gehandicaptensport heeft haar bestaande (S)Cool on Wheels programma doorontwikkeld voor het speciaal onderwijs met ondersteuning van Reggeborgh. Deze nieuwe (S)Cool on Wheels Uniek clinics zijn voorzien van nieuw lesmateriaal en de benodigde sporthulpmiddelen, zodat kinderen in het speciaal onderwijs ook kunnen deelnemen. Op 28 juni hebben de leerlingen van de Daniël de Brouwerschool in Wilp als eerste kennis mogen maken met de clinic, welke feestelijk werd geopend in het bijzijn van Carl Verheijen: oud schaatser, Chef de Mission en voorzitter van de Beweeg Alliantie.  

Tijdens de clinics ontdekken leerlingen welke sport bij ze past en wat het aanbod is in de directe omgeving. “Wat een bijzondere ervaring voor onze leerlingen, allemaal blije gezichten. De kracht halen uit je beperking en dit durven te tonen. Iedereen is uniek en mag zijn wie hij of zij is.", aldus Anita Bruijns, docent op de Daniël de Brouwerschool. 

Sporten voor iedereen toegankelijk maken

 “Wij zijn trots op de samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Wij zijn al geruime tijd partner van Only Friends, een sportclub in Twente die sporten voor mensen met een beperking mogelijk maakt. Daarnaast waren wij één van de sponsoren van Special Olympic Nationale Spelen en heb ik met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk het voor jongeren met een beperking is om een sport uit te oefenen. Door de ontwikkeling van clinics voor het speciaal onderwijs hopen wij dat nog meer jongeren in aanraking komen met sport en een sport vinden die passend is in hun leven.”, aldus Inge Wessels van Reggeborgh. 

Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport vervolgt: “Het project (S)Cool on Wheels is ongekend populair op scholen. De clinics draaien al jaren op volle toeren in het reguliere basisonderwijs en elk schooljaar komen er meer clinics bij. Dankzij de steun van Reggeborgh kunnen we nu een clinic aanbieden die geschikt is voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Dit, met als primair doel dat kinderen een succeservaring beleven, enthousiast worden door het sporten en nieuwsgierig zijn naar het sportaanbod wat voor hen passend is. Ons platform Uniek Sporten heeft namelijk het lokale sportaanbod voor mensen met een beperking inzichtelijk gemaakt. Op deze manier kun je eenvoudig zien welke sport aanwezig is voor jou aanwezig is dichtbij huis.”

Pilot van start in Wilp 

Tijdens een (S)Cool on Wheels Uniek clinic in het speciaal onderwijs wordt nog dieper ingaan op het gevoel van erbij horen, zelfvertrouwen en sportdeelname. De bestaande rolstoelbasketbalclinics zijn uitgebreid met de sporten framerunnen en handbiken en de theorie is aangepast naar het thema “Iedereen is Uniek”. Dankzij Reggeborgh is deelname aan een clinic gratis in de regio Twente en de Achterhoek. Begin schooljaar 2023/2024 zullen de pilot clinics op andere scholen volgen.

Persvragen: Voor persvragen over (S)Cool on Wheels Uniek kunt u contact opnemen met Gwen Verhaegh: gwen@fondsgehandicaptensport.nl, 06-48120240. Over Reggeborgh: Reggeborgh is een internationaal opererende investeringsmaatschappij, actief in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika. Reggeborgh focust zich op strategische en lange termijn investeringen en heeft onder meer een belang in VolkerWessels. Naast de zakelijke activiteiten richt Reggeborgh zich ook op maatschappelijk verantwoord ondernemen waaronder sponsoring en goede doelen. Zo ondersteunt Reggeborgh (academische) ziekenhuizen bij diverse medisch wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast ondersteunen zij landelijke en regionale initiatieven op het gebied van maatschappelijk welzijn en sport. Over Fonds Gehandicaptensport: In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die om te kunnen sporten extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas nog niet vanzelfsprekend. Lang niet overal is het sportaanbod toegankelijk of er ontbreken faciliteiten in de buurt. Fonds Gehandicaptensport heeft de missie om sport voor iedereen met een handicap structureel en dichtbij huis mogelijk te maken. Ga voor meer informatie naar www.fondsgehandicaptensport.nl. (S)Cool on Wheels Uniek: (S)Cool on Wheels Uniek is een clinic in het speciaal onderwijs, waarbij een docent in de klas komt en kinderen spelenderwijs leert dat er veel mogelijkheden zijn als je een handicap hebt. Ze ervaren zelf hoe het is om een sporthulpmiddel te gebruiken en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal, framerunnen en handbiken. Ook gaan ze, na het zien van indrukwekkende voorbeelden, met elkaar in gesprek over hoe het is om met een beperking te leven. De clinic zal op maat worden aangeboden, afhankelijk van de clusterdoelgroep. (S)Cool on Wheels Uniek is geschikt voor leerlingen tussen de 10 en 14 jaar.

Meer binnen de rubriek Sport