Schuiven met een steen over het ijs, zit daar wel uitdaging in?

07 NOV 2017 16:54 | Fonds Gehandicaptensport

Nicole (16) is geboren met Spina Bifida waardoor ze verlamd is vanaf haar navel, maar dit weerhoudt haar er niet van om te sporten!

Eén sport was niet genoeg voor Nicole, in haar vrije tijd doet ze nog aan wake boarden, blokarten en WCMX. Voor dit laatste moet je een echte waaghals zijn, afgelopen weekend stond Nicole namelijk boven op een onwijs hoge schans in haar rolstoel te vrezen voor haar leven. But she did it!

In 2012 is ze Nederlands kampioen Priksleeën voor meisjes geworden. De ijshal waar Nicole trainde zou worden gesloopt, dus opzoek naar een nieuwe uitdaging! Ze kwam op internet Curlingclub Friesland tegen met als enigste van Nederland een rolstoelcurling team. In eerste instantie was ze nog niet overtuigd. Schuiven met een steen over het ijs, zit daar wel uitdaging in? Maar curling bleek toch wat lastiger dan het over deed komen op televisie en Nicole is gek op uitdagingen!

Volgende maand is haar eerste internationale curlingwedstrijd. Samen met het team, bestaande uit acht rolstoelers en tien lopers, traint ze daarom keihard aan haar tactiek. Maar voor Nicole is het vooral de gezelligheid waar ze naar uit kijkt. Nicole is nog maar net begonnen aan de opleiding MBO CIOS Sport en Bewegen, dat momentje ontspanning dat ze krijgt tijdens de training kan ze dus goed gebruiken. Even haar hoofd leeg en alleen maar focussen op de sport!

Een sporter die graag anderen motiveert en een rolstoel niet als een probleem ziet! Wie weet gaat Nicole er met de titel “Uniek Sporttalent 2017” vandoor!

Help Nicole aan de titel Uniek Sporttalent 2017!

Wil jij Nicole steunen in de Verkiezing Uniek Sporttalent? Breng dan je stem uit op Nicole Costeris. Stemmen kan van 2 t/m 12 november op www.unieksporten.nl/sporttalent 

Hoe werkt de verkiezing Uniek Sporttalent?

113 deelnemers zijn de strijd aangegaan om zoveel mogelijk stemmen en likes te verzamelen van het Nederlandse publiek. Na de halve finale (2 tot en met 12 november) gaan er twee finalisten per categorie door. Een deskundige en onafhankelijke jury kiest uit deze finalisten de uiteindelijke winnaar; de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Uniek Sporttalent ' en de bijbehorende prijzen verdiend. In de jury zitten onder andere Esther Vergeer (voormalig Paralympisch Kampioen rolstoeltennis) en Bibian Mentel (Paralympisch Kampioen Snowboarden). Op 28 november zullen de winnaars tijdens het Nationaal Gala voor de Gehandicaptensport in de Amsterdam ArenA gehuldigd worden. Voor meer informatie over de verkiezing, ga naar www.unieksporten.nl/sporttalent. 

Onderschrift foto: Nicole Costeris (Ossenzijl), halve finalist verkiezing Uniek Sporttalent 2017 Stem op Nicole Costeris via: https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/52/nicole-costeris/halve-finale Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport en/of de Verkiezing Uniek Sporttalent kunt u terecht bij Sophie Oostveen. M: 06-53239521, E: sophie@fondsgehandicaptensport.nl Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan. Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl De verkiezing Uniek Sporttalent wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van 1% FairShare® partners ABN AMRO, Nederlandse Loterij en onze mediapartners Ziggo en Sublime FM. ABN AMRO ondersteunt als Partner van de Toekomst deze verkiezing, omdat ook zij het belangrijk vindt dat sporters met een handicap gestimuleerd worden bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talent. Daarbij gaat het om talent in de meest brede zin van het woord. Kijk voor meer informatie op https://www.unieksporten.nl/sporttalent

Meer binnen deze rubriek