Waldemar Torenstra bezoekt Mosul, Irak

06 APR 2017 17:47 | Stichting Vluchteling

Dit weekend vertrekt acteur Waldemar Torenstra naar Irak. Hij bezoekt hier zowel kampen voor Syrische vluchtelingen als Iraakse ontheemden die recent zijn gevlucht voor de strijd in Mosul. Waldemar Torenstra is nauw betrokken bij het werk van Stichting Vluchteling en maakt deze reis ter voorbereiding op de Nacht van de Vluchteling.

Waldemar Torenstra bezoekt tijdens zijn reis Syrische vluchtelingen die al jaren onder zware omstandigheden proberen te overleven. Daarnaast reist Waldemar richting de frontlinie van Mosul, waar hij een bezoek brengt aan Iraakse ontheemden. Ze zijn gevlucht uit Mosul in verband met het offensief tegen IS in de gehavende stad.

Een recordaantal van 65,3 miljoen mannen, vrouwen en kinderen is op dit moment wereldwijd op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Meer dan 3 miljoenen mensen hiervan vinden opvang in Irak en meer dan 10 miljoen mensen in Irak hebben humanitaire hulp nodig. Er is sprake van een ernstig tekort aan drinkwater, voedsel en medicijnen.

Landelijke sponsorloop voor vluchtelingen wereldwijd
In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 juni 2017 organiseert Stichting Vluchteling voor de achtste keer de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop van 40 kilometer in het holst van de nacht van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Nieuw dit jaar is de editie in Amsterdam. Het doel van de sponsorloop is een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor levensreddende noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. 
Uiteraard loopt Waldemar dit jaar zelf ook mee. "Met de Nacht van de Vluchteling hopen we dit jaar opnieuw een recordaantal mensen op de been te brengen voor vluchtelingen wereldwijd, en zo ook een recordopbrengst voor noodhulp aan vluchtelingen. Ik roep iedereen op om mee te lopen, of een loper te sponsoren.”

Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 1 miljoen euro opgehaald door 2.800 deelnemers. Sinds het eerste jaar van de Nacht van de Vluchteling in 2010 hebben de deelnemers in totaal bijna 2,8 miljoen euro opgehaald.

Inschrijven kan via www.nachtvandevluchteling.nl
 

Waldemar Torenstra is van 8 t/m 12 april vanuit Irak beschikbaar voor interviews. Ook direct na terugkomst is Waldemar beschikbaar. Contact via Herman Volker 06-273 89 819. Voor meer informatie over de Nacht van de Vluchteling kunt u contact opnemen met Robert Verduyn via 06 397 69 151 of robertverduyn@vluchteling.nl Volg de videodagboeken van Waldemar Torenstra via Twitter, Facebook en de website van de Nacht van de Vluchteling.

Meer binnen deze rubriek