BUas Podcast “De Duurzaamheidstransitie” biedt inspiratie voor een betere wereld

17 SEP 2024 10:57 | Breda University of Applied Sciences

Het kersverse transversale lectoraat Duurzaamheidstransities van Breda University of Applied Sciences (BUas) lanceert een nieuwe podcastserie genaamd: De Duurzaamheidstransitie. In deze wekelijkse podcast delen pioniers, die een actieve rol spelen in de duurzaamheidstransitie, elke week een inspirerend praktijkverhaal en vertellen zij over hun inzichten en uitdagingen. 

In elke aflevering interviewen BUas onderzoekers Rob van der Rijt, Michiel Buis en Professor of Sustainability Transitions Frans Melissen een professional uit één van de branches waarvoor BUas opleidingen aanbiedt, zoals het toerisme en de hotelbranche. Ook komen er professionals aan het woord die ondanks de complexiteit en verwarring rondom duurzaamheidstransities een betekenisvolle bijdrage weten te leveren aan een duurzamere toekomst. Een gemêleerd gezelschap van ondernemers, onderzoekers, beleidsmakers, activisten en andere gasten vertelt hoe zij ecologisch verantwoord handelen, sociale rechtvaardigheid bevorderen en de complexiteit van duurzaamheid omarmen. De gesprekken bieden unieke perspectieven, interessante inzichten en praktische handvatten.

Het doel van de podcast is om luisteraars te inspireren en te helpen hun eigen rol in de duurzaamheidstransitie te identificeren. “Iedereen kan een bijdrage leveren, op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo,” aldus de makers. De verhalen laten zien dat de weg naar duurzaamheid niet altijd zonder hobbels is, maar dat experimenteren, vallen en opstaan deel uitmaken van het proces.

Met podcastserie hoopt het lectoraat van Breda University of Applied Sciences professionals en organisaties te ondersteunen bij hun zoektocht naar innovatieve oplossingen en samenwerkingsvormen voor een duurzamere wereld. “Want de duurzaamheidstransitie is mensenwerk en vraagt om samenwerken”, aldus Frans Melissen.

Je kunt de podcast elke week beluisteren via De Duurzaamheidstransitie | RSS.com of via podcastspelers, zoals Spotify, Apple Podcasts of Amazon Music.

Meer informatie: Overview | Buas Content Hubs | BUas Sustainability Transitions en Over de podcast 'De duurzaamheidstransitie' | Buas Content Hubs | BUas Sustainability Transitions

Foto: Frans Melissen; Professor of Sustainability Transitions bij Breda University of Applied Sciences

Breda University of Applied Sciences (BUas) is een gespecialiseerde en internationaal georiënteerde hoger onderwijsinstelling in Breda. Op de groene en kleinschalige campus en in de diverse learning communities werken studenten, medewerkers en partners uit het bedrijfsleven samen aan een betere wereld door het creëren van betekenisvolle ervaringen. Dit doen zij op het gebied van Tourism, Leisure & Events, Hotel & Facility Management, Built Environment, Logistics Management, Game Design, Creative Business en Data Science & AI.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid