Nacht van de Vluchteling sluit inschrijving met record aan deelnemers

06 JUN 2017 09:40 | Stichting Vluchteling

Een overweldigend aantal deelnemers heeft zich ingeschreven voor de achtste editie van de Nacht van de Vluchteling. Reeds twee weken voor het evenement is het maximum aantal deelnemers al bereikt, en is de inschrijving gesloten. In totaal loopt dit jaar een recordaantal van 5.000 deelnemers de Nacht van de Vluchteling.

Op zaterdag 17 juni staan om stipt middernacht 1500 lopers aan de start van de sponsorloop in Amsterdam en ook nog eens 1500 lopers in Nijmegen en 1500 in Rotterdam. In het holst van de nacht lopen de deelnemers via vier rustpunten naar de finish, veertig kilometer verder in respectievelijk Den Haag, Amsterdam en Arnhem. Tineke Ceelen, directeur Stichting Vluchteling: “Met de Nacht van de Vluchteling tonen duizenden lopers, hun vele tienduizenden sponsoren en nog eens de talloze sympathisanten aan dat het lot van miljoenen vluchtelingen wereldwijd ons niet onberoerd laat.”

10 en 20 kilometer avondloop spiksplinternieuwe editie

Naast de drie edities van 40 kilometer wordt er dit jaar ook een avondloop van 10 en 20 km georganiseerd. Hiervoor vertrekken op 17 juni om 18:45 uur 1.000 deelnemers. De avondloop begint en eindigt net als de 40 km in Amsterdam op de Westergasfabriek.

Ruim 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd

Wereldwijd zijn maar liefst 65,3 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren dat er niet zoveel. De opbrengst van de Nacht van de Vluchteling gaat naar levensreddende noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. 

Naast o.a. demissionair minister Lilianne Ploumen en burgemeester Ahmed Aboutaleb zijn ook BN’ers als Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra aanwezig bij het evenement. Van 17 juni 17.00u tot de volgende ochtend 18 juni 10.00u wordt het evenement via live-reportages in beeld gebracht en is te volgen op Facebook, Twitter en via www.nachtvandevluchteling.nl

Vorig jaar liepen 2600 deelnemers ruim 1 miljoen euro bij elkaar voor noodhulp aan vluchtelingen in vier landen in Afrika en het Midden-Oosten. Sinds het eerste jaar van de Nacht van de Vluchteling in 2010 hebben onze deelnemers bijna 2,8 miljoen euro opgehaald.

Meer binnen deze rubriek