Werken aan mentale weerbaarheid is cruciaal voor het welzijn van de samenleving.

14 APR 2023 14:42 | Nimble Participations

Doordat de huidige maatschappij steeds vaker wordt ervaren als kwetsbaar, onvoorspelbaar, ingewikkeld en onzeker worden de overeenkomsten met een Special Forces missie gebied steeds groter. Uiteraard niet in de zin dat er continu dreiging en gevaar is, maar wel doordat er steeds vaker een beroep wordt  gedaan op de veerkracht en het aanpassingsvermogen van ieder individu. Het verschil is alleen dat de maatschappij hier niet voor is opgeleid met als gevolg dat er veel ongewenste stress wordt ervaren door allerlei factoren. We worden er allemaal niet leuker op, hebben steeds minder geduld en voelen ons lichamelijk en mentaal niet zoals we willen. En dat terwijl stress niets meer zou moeten zijn dan “druk”. Druk die nodig is om de mens duidelijk te maken dat er iets belangrijks op het spel staat. Dit signaleert dat we ons extra bewust moeten zijn van wat echt belangrijk is en welke acties ondernomen moeten worden.

sftjo_basenerik

Special Forces VIPS

Dat dit niet zomaar een theorie is, bleek uit de grote stroom van hulpvragen en coach aanvragen naar aanleiding van de eerste twee seizoenen van het programma Special Forces VIPS, een van de best bekeken televisieprogramma's van Videoland. Deze hulpvragen komen tot op de dag van vandaag nog dagelijks binnen bij Bas Kremer en Erik Wegewijs, die in het programma te zien zijn als staffleden. Dit alles heeft Bas Kremer en Erik Wegewijs aan het denken gezet en het heeft geleid tot een missie waar ze dit keer geen geheim van maken:  ‘Hoe kunnen wij zoveel mogelijk mensen écht helpen om mentaal weerbaarder te worden, hoe krijgen ze inzicht in zichzelf en hoe geven we ze de hiervoor benodigde kennis?’. Volgens Bas en Erik hoef je hiervoor namelijk niet een week lang met hen het bos in. Nee, eerst weten hoe iets werkt, daarna snappen dat jij in control bent over jouw mentale tools en deze daarna bewust toepassen: doen, doen, doen, van nieuwe gewoontes, naar nieuw gedrag. De instellingen van jouw brein minstens zo goed leren begrijpen als de instellingen van je telefoon. Volgens Bas en Erik beschikt iedereen over ‘Special Forces tussen zijn of haar oren’, maar lukt het mensen vaak niet om ze te vinden en ze te gebruiken “Ze denken dan al snel dat ze daar andere mensen voor nodig hebben, maar van die gedachte gaan we ze afhelpen.

“Wij hebben de ervaring om met een snelveranderende wereld om te gaan en delen die kennis graag met de rest van de wereld. Er vindt tegenwoordig veel verandering plaats, dus het is noodzakelijk dat je jezelf kunt aanpassen. Wat hier allemaal voor nodig is, zit al in je. Wij leveren de inzichten en de tools, jij haalt het eruit!” - Bas en Erik, oprichters Special Forces Tussen Je Oren.

Het antwoord op alle hulpvragen en coach aanvragen vind je op het onlangs gelanceerde platform: Special Forces Tussen Je Oren. Geen podcast, boek of eenmalige lezing, maar jouw persoonlijke online leeromgeving om te werken aan jouw mentale weerbaarheid. Het platform is geschikt voor iedereen die aan de slag wil met persoonlijke groei en veerkracht. Het doel is om de mentale kracht van zo veel mogelijk mensen te vergroten en hierdoor het welzijn en de veerkracht in de samenleving te versterken. Op het platform staan video's van inspirerende, verhelderende gesprekken tussen Bas en Erik, en worden instructies en tools gegeven waarmee de gebruiker direct aan de slag kan gaan om het stuur (weer) in eigen handen te nemen. Verschillende rubrieken zijn beschikbaar, waaronder Talks, Tutorials en de 'Questions en Actions'-rubriek. In deze rubriek behandelen Bas en Erik veelgestelde vragen die momenteel bij een groot aantal mensen leven. Door een handige “mijn lijst” optie kun je je jouw favoriete gesprekken en oefeningen zo vaak terugkijken als je maar wilt.

Meer informatie vind je www.specialforcestussenjeoren.nl 

Special Forces Tussen Je Oren live sessie

In de agenda: Wil je leren van de afleveringen van Special Forces VIPS seizoen 3?

Op maandag 17 april om 19.30 uur gaan Bas en Erik live op Instagram. Vanaf 16 april is Special Forces VIPS weer wekelijks te zien op Videoland en ook dit seizoen zit weer vol met bijzondere, emotionele, intense en leerzame momenten. In een livesessie via Instagram leggen Bas en Erik de achtergronden hiervan uit, zodat iedereen ervan kan leren. De livesessie vindt plaats via de Instagram van @Specialforcestussenjeoren en de sessie wordt afgesloten met een rondje Q&A.

Instagram @specialforcestussenjeoren @erikwegewijs_sftjo @baskremer_sftjo 

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek
Andere persberichten of expertquotes van deze organisatie:

Dit is een origineel bericht van Nimble Participations

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws