Koreaanse Paviljoen toont innovatieve agro-voedingsproducten op SIAL Paris 2024

07 OKT 2024 10:18 | aT Center Parijs

De Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation nodigt uit om 76 van de meest spannende Koreaanse voedsel merken te ontdekken die innovatieve, milieuvriendelijke en gezondheidsbewuste producten aanbieden op de wereldwijde toonaangevende tentoonstelling voor voedselinnovatie, SIAL Paris 2024, ter gelegenheid van zijn 60-jarig jubileum.

Parijs — De Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation (aT) is van plan een levendige Koreaanse Paviljoen te hosten op SIAL (Salon international de l’alimentation) Paris 2024, die plaatsvindt van 19 tot 23 oktober 2024 in het Parc des Expositions de Paris-Nord Villepinte. Dit jaar zullen 76 veelbelovende Koreaanse bedrijven een breed scala aan landbouw- en voedingsproducten presenteren, gericht op wereldwijde kopers die op zoek zijn naar innovatieve, gezondheidsgerichte oplossingen.

De Koreaanse Paviljoen, verspreid over Hal 4 (Stand 4 L120) en Hal 7 (Stand 7 K259), zal een indrukwekkend assortiment traditionele en moderne Koreaanse voedingsproducten tonen. Bezoekers zullen de fijnste Koreaanse gefermenteerde sauzen, Kimchi, noedels, kant-en-klare maaltijden, dranken, Ginseng en veganistische voedingsproducten ervaren—allemaal reflecterend op de toenemende wereldwijde vraag naar plantaardige en milieuvriendelijke voedingsmiddelen.


Koreaanse voeding is in opkomst

De opkomst van Koreaanse voeding in Europa wordt gedreven door de reputatie om gezondheidsvoordelen te combineren met rijke smaken. Met grote detailhandelaars zoals Carrefour en Monoprix die nu Koreaanse producten op voorraad hebben, biedt de Pavilion op SIAL Paris een geweldige kans om deze groeiende culinaire trend te verkennen. Bezoekers zullen direct kunnen communiceren met producenten, de producten proeven en waardevolle zakelijke connecties leggen.

De positie van de Koreaanse keuken als een gezonde, duurzame optie sluit aan bij de toenemende interesse in veganistische en plantaardige diëten in Europa. Meer dan alleen een rage voor kimchi, is de veelzijdigheid van Koreaanse voeding omarmd door Europese chefs, wat de populariteit verder vergroot.


De ware diversiteit van Koreaanse producten

Mevrouw Nam Sang Hui, directeur van aT Center Parijs, merkte op: “We zijn enthousiast om de ware diversiteit van Koreaanse producten te weerspiegelen in SIAL Paris 2024. Ons doel is om in contact te komen met degenen die op zoek zijn naar innovatieve, gezondheidsbewuste voedsel opties, en de Pavilion is de perfecte plek om de nieuwste trends in de Koreaanse keuken te ontdekken.”

Ter gelegenheid van zijn 60-jarig jubileum dit jaar brengt SIAL Paris, de toonaangevende wereldwijde tentoonstelling voor voedselinnovatie, de slimste geesten en innovators uit de voedingsindustrie samen uit zowel Frankrijk als het buitenland. Met naar verwachting 285.000 bezoekers uit 200 landen, waarvan 70% internationaal, onderscheidt SIAL Paris 2024 zich als een belangrijk evenement voor Koreaanse bedrijven om hun producten aan een breder publiek te presenteren.


Contact:  

aT Center Parijs

paris@at.or.kr

Meer binnen de rubriek Kunst en cultuur