True Global Ventures investeert meer dan 24 miljoen USD in Ledger

04 APR 2023 13:49 | True Global Ventures (TGV)

Ondanks tegenwind in de crypto-industrie, beveiligt Ledger nu meer dan 20 procent van 's werelds digitale activa en 30 procent van' s werelds NFT's zonder ooit gehackt te zijn

Singapore - True Global Ventures (TGV) investeert meer dan US$24 miljoen (meer dan €22 miljoen) in Ledger, het toonaangevende wereldwijde platform voor digitale activa  en Web3. Deze financiering stelt Ledger in staat om zijn wereldwijde ambities verder uit te breiden en zijn drive te versnellen om een echt gewild consumententechnologie-merk te worden. 

Deze Series C-extensieronde handhaaft dezelfde waardering van €1,3 miljard. De waardering weerspiegelt het vertrouwen van investeerders in Ledger ondanks macro-economische en sector specifieke tegenwind. Het wordt ondersteund door een aantal bestaande en nieuwe investeerders, waaronder True Global Ventures, 10T en Molten Ventures (voorheen Draper Espirit) die leden waarnemers zijn van de Raad van Toezicht. FirstMark Capital uit eerdere rondes is ook een waarnemer van de Raad Toezicht. 

Ledger beveiligt momenteel meer dan 20 procent van 's werelds cryptocurrencies en meer dan 30 procent van de wereldwijde NFT's. In december kondigde het bedrijf zijn nieuwste apparaat aan, de Ledger Stax, met een uniek ontwerp van Ledger-adviseur Tony Fadell, bouwer van de iPod, iPhone en mede-oprichter van Nest.

True Global Ventures bracht de 5 Web3-megatrends voor 2023 uit, die zeer goed ontvangen werden door de wereldwijde investeerders gemeenschap. Binnen een van de megatrends gelooft TGV dat de 3 decentralisatie winnaars voor 2023 zijn: Zelfbewaring (Self-custody), Bitcoin en DeFi (Gedecentraliseerde Financiën).

"Traditionele Financiën" (TradFi) bedrijven zoals institutionele bewaarders en beleggingsadviseurs, enz. versnellen hun inspanningen om nauwer samen te werken met Ledger, dat de beste zakelijke beveiligingsoplossingen biedt, inclusief de enige veilige bestuurslaag voor zakelijke zelfbewaring. Dit omvat Komainu, een hybride bewaarders oplossing opgezet als een gezamenlijke onderneming tussen Nomura en Ledger. Ook biedt Coinhouse, een toonaangevende Franse gereguleerde beurs en portefeuille bedrijf van True Global Ventures, Ledger Enterprise aan als bewaarders oplossing voor hun klanten.

Dušan Stojanović, medeoprichter van True Global Ventures, merkt op:  “Waarom geloven we dat Ledger een cruciale rol zal spelen in de nabije toekomst, zowel op het gebied van particuliere zelfbewaring als op het zakelijke en institutionele vlak met oplossingen zoals Komainu, de joint venture tussen Nomura en Ledger? 

“Er zijn 3 redenen. Ten eerste hebben we in de afgelopen 9 maanden grote crashes gezien met Terra-LUNA en FTX. In beide gevallen was er een “vlucht naar veiligheid” om activa veilig te stellen. Ten tweede, nu met 3 Amerikaanse en 1 Europese bank die gesloten en gered zijn door toezichthouders of concurrenten, is er een “vlucht naar Bitcoin” geweest, waarbij nieuwe geldstromen worden aangetrokken waar gebruikers een veilige oplossing nodig hebben bij het vergroten van hun blootstelling aan Bitcoin. Ten derde is dit het vierde bedrijf waarin we hebben geïnvesteerd dat een wereld wijde martkleider is geworden of is, waarvan we geloven dat het zal profiteren van een algemene bearmarkt.”

"2022 was een opvallend jaar voor Ledger, uitmondend in de lancering van Ledger Stax op Ledger Op3n in Parijs. Ik ben verheugd te delen dat we 2023 beginnen waar we geëindigd zijn - we zetten onze missie voort om zelfbewaring voor iedereen beschikbaar te maken," zei Pascal Gauthier, voorzitter en CEO van Ledger. "We zijn er trots op dat True Global Ventures met ons meedoet op onze reis. Dušan en het team bij True Global Ventures zien de snelle digitale waarde- en hardware-revolutie die eraan komt. Ze voegen zich bij een sterke lijst van investeerders die geloven dat Ledger de gouden standaard is.”

Ledger's productaanbod omvat Ledger Nano X (bekroond met Editor's Choice voor Beste Crypto Wallet) en Ledger Nano S Plus, de bestverkochte hardware wallets, Ledger Live, de veilige omnichain digitale activa-app en Ledger Enterprise Solutions, de beste beveiligingsoplossing voor digitale bedrijfsmiddelen op ondernemingsniveau.

Ledger presteerde beter dan de markt toen mensen gecentraliseerde crypto- en bankoplossingen ontvluchtten voor zelfbewaring, en heeft onlangs zes miljoen apparaten verkopen overschreden, met meer dan 1,5 miljoen maandelijkse gebruikers op Ledger Live. Het bedrijf is erin geslaagd om de reguliere cultuur te infiltreren door middel van partnerschappen met modemerken Fendi en Hublot, en zijn rol als leider in Web3 verder uit te bouwen door middel van partnerschappen met merken als VeeFriends en Nike's RTFKT. Ledger vertegenwoordigt digitale waarde en verzamelobjecten in cultuur en kunst fysiek.

Ledger heeft onlangs ook de lancering aangekondigd van de Ledger-extensie, een veilige browser verbinding die het gemakkelijker dan ooit maakt om uw Ledger-apparaat te gebruiken met Wallet-Connected Applications (Web3).

Dan Tapiero, bestuurslid en oprichter/CIO/Managing Partner van 10T Holdings en 1RoundTable Partners, zegt: "10T Holdings is opnieuw enthousiast om Ledger te ondersteunen bij zijn uitbreidings- en groeiplannen. Ondanks wat voor de meeste bedrijven een moeilijk jaar was in '22 in het digitale activa-ecosysteem viel Ledger op als een van de best presterende bedrijven. Met de komst van Stax in het tweede kwartaal verwachten we dat 2023 een recordjaar wordt voor het bedrijf."

Ledger werd ondersteund door Goldman Sachs Bank Europe SE, die optrad als enige plaatsingsagent bij de transactie, en door Jones Day als juridische adviseurs.

Over True Global Ventures

TGV4 Plus Follow On Fund (TGV 4 Plus FoF) voltooide zijn eerste sluiting in juni 2022 voor US $ 146 miljoen. TGV 4 Plus FoF General Partners (GP)'s die het fonds en het investeringscomité leiden, investeren meer dan US $ 62 miljoen van hun geld in het fonds. Dit vertegenwoordigt een totale GP-toezegging van meer dan 40% van de totale fondsomvang, een van de hoogste in de durfkapitaalsector.

Bezoek ons op www.tgv4plus.com

Meer binnen de rubriek Economie en geld