Nieuwe Faciliteit: Future Food Experience, een interactieve reis door de Agri-food sector

23 FEB 2024 12:33 | Brightlands Campus Greenport Venlo

Future Food Experience is een nieuwe faciliteit op Brightlands Campus Greenport Venlo waarbij bezoekers tijdens een interactieve reis kennis maken met innovaties en nieuwe ontwikkelingen in de agri- food sector. In de zes minuten durende 360 - graden videobeleving worden gedachten gereset, zintuigen geprikkeld en ontdekken bezoekers wat er gebeurt als je anders denkt én durft. Vanaf vrijdag 1 maart is de Future Food Experience geopend voor bezoekers.  

De nadruk bij de Future Food Experience ligt op hoe we gebruik kunnen maken van de natuur en het netwerk in de natuur, waar wij als mensen zelf ook onderdeel van uitmaken. Volgens Loes Janssen, Projectmanager Future Food Experience, is deze nieuwe faciliteit een mooie toevoeging aan het ecosysteem van de campus. “De faciliteit laat bezoekers van buiten de campus kennis maken met ons ecosysteem en de bijzondere innovaties die uit ons ecosysteem voortkomen. Daarnaast inspireert de faciliteit bezoekers op zoek te gaan naar samenwerkingen en het bundelen van krachten binnen de agri-food sector. Dit draagt dan ook bij aan de ambitie van de campus om partijen binnen de agri-food sector met elkaar te verbinden en samenwerkingsverbanden te initiëren en coördineren.”  

Future Food Experience is een initiatief van Brightlands Campus Greenport Venlo, Scelta Mushrooms, Rabobank, ZON Fruit & Vegetables en BASF |Nunhems. 


Dit programma/project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Deal 

De Regio Deal Noord-Limburg richt zich op gezondheid in de breedste zin van het woord, zoals gezonde land- en tuinbouw, duurzaamheid, preventie (gezondheid/sociaal), het tegengaan van ondermijning en een gezond grensoverschrijdend ondernemersklimaat. Het kabinet heeft voor Noord-Limburg € 17,5 miljoen in twee tranches beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt door de Provincie Limburg en de Regio Noord-Limburg verdubbeld! Er is daarmee € 35 miljoen vanuit de overheid beschikbaar, om samen met investeringen van partners, projecten te ondersteunen die bijdrage aan een gezonde toekomst van Noord-Limburg. 

De officiële opening van de Future Food Experience staat gepland op donderdag 29 februari om 15:00 uur en zal verricht worden door gedeputeerde mevrouw Elianne Demollin. Mocht u hier als pers bij aanwezig willen zijn kan dat door een e-mail te sturen naar marijn.bouten@brightlands.com

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw