Flexmastree Project: Adopteer een Kerstboom voor Duurzamere Steden

29 DEC 2023 06:00 | Zoontjens Boomprojecten B.V.

28 December 2023 – Het jaarlijkse gebruik van kerstbomen in steden krijgt een nieuwe, duurzame wending met het Flexmastree project. Dit initiatief biedt een alternatief voor de kap van kerstbomen, waarbij het bijdraagt aan de reductie van CO2-uitstoot en de bevordering van stedelijke groenontwikkeling.

Flexibilitree®, specialist in stedelijke groenoplossingen, staat achter dit innovatieve project. De Flexmastree is ontworpen voor hergebruik tot zes jaar. Dankzij een speciaal oppotsysteem keren deze bomen na de kerstperiode terug naar de kwekerij voor verzorging, waardoor hun levensduur verlengd wordt en de behoefte aan nieuwe kap vermindert. Het concept van 'adoptie' van een kerstboom speelt een centrale rol, waarbij gemeenten een boom 'adopteren' voor meervoudig gebruik.

Na zes jaar dienst te hebben gedaan als kerstboom, worden deze 'geadopteerde' bomen gedoneerd aan lokale bos- en vergroeningsprojecten. Dit draagt significant bij aan de ontwikkeling van stedelijke biodiversiteit en het creëren van nieuwe groene ruimtes in en rond steden.

Het Flexmastree-project biedt een verscheidenheid aan boomsoorten, wat bijdraagt aan een gevarieerd aantrekkelijk stedelijk landschap tijdens de kerstperiode.

Steden en gemeenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan dit duurzame initiatief en een actieve rol te spelen in de strijd tegen klimaatverandering door een boom te adopteren.

Het Flexmastree-project is onderdeel van de missie van Flexibilitree® om stedelijke gebieden te transformeren in groenere omgevingen.

Voor meer informatie over het adopteren van een Flexmastree en het project, bezoek de website van Flexibilitree®.

Filmpje: https://flexibilitree.nl/app/uploads/2023/12/Merry-Flexmas.mp4 Foto's en Video's van onze website zijn vrij te gebruiken voor het aanvullen van dit persbericht.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid