Nieuw Snorboek: Fiets, werkplaatsgids

28 MEI 2020 14:37 | Uitgeverij Snor B.V.

Voor Nederlanders is hun fiets een lifesaver, bijna een eerste levensbehoefte. Maar wat doe je als dat stalen ros kapot is? Wie kan zijn fiets nog repareren? Goed voor je fiets zorgen en zelf kleine mankementen verhelpen, zijn vaardigheden die langzaam lijken te verdwijnen. Daarom verschijnt op 8 juni bij Uitgeverij Snor het boek Fiets, Werkplaatsmanual, een rechttoe rechtaan én stijlvol boek om in een mum van tijd kleine reparaties te leren uitvoeren,

Hackersuitspraak

Zonder fiets zijn we nergens. Maar fietsen worden wel verwaarloosd. Hoog tijd dat mensen daarom weer wat meer aandacht aan hun fiets gaan schenken, vond auteur Gerard Janssen. “Want met de hackersuitspraak ‘If you can’t fix it, you don’t really own it’, ben ik het helemaal eens.”

Ingenieuze machines

Toen Janssen aan de slag ging met deze rijk geïllustreerde, duidelijke en praktische gids voor DIY-fietsonderhoud, ging er een wereld voor hem open. “Nooit geweten dat fietsen zulke ingewikkelde, ingenieuze machines zijn. Toch kan iedereen er eenvoudige reparaties aa uitvoeren. Je moet alleen even weten hoe.” Van een band plakken, afstellen van de versnelling, aandraaien van de remmen tot het vastzetten van de ketting, dit mooie boek helpt je met het maken van vuile handen.

Over de makers

Gerard Janssen werkt als freelancejournalist, o.a. voor Volkskrant en Vrij Nederland en heeft eerder diverse boeken geschreven voor Uitgeverij Snor en Nieuw Amsterdam. Verschillende titels die hij voor Snor schreef zijn vertaald naar het Duits, Engels, Frans, Chinees en Russisch.

Prijswinnend ontwerpbureau Studio Boot, bestaande uit Petra Janssen en Edwin Vollebergh, werkt al jaren samen met Uitgeverij Snor. Van kaartenbox Kus Kus tot Fred & Wilma in de Vinexwijk (2008) en de cover van de vermaarde Soepkalender en verpakkingen van de chocolade.

Titelinformatie

 

Titel: Fiets, werkplaats manual

Auteur: Gerard Janssen 

Illustraties en vormgeving: Studio Boot

ISBN: 9789463140904

Aantal pagina’s: 112

Uitvoering: softcover

Formaat: 210x 148 mm

Prijs: €14,99

Verschijnt 8 juni 2020

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Meer informatie, een recensie-exemplaar, digitaal beeld of interviews met de auteur en/of vormgevers? Neem contact op met Uitgeverij Snor op 030 7852500 of mail naar: pers@uitgeverijsnor.nl Beeldmateriaal is te downloaden via:

Meer binnen de rubriek Binnenhuisarchitectuur