Nobian ontvangt platina Ecovadis rating bij eerste beoordeling

22 AUG 2022 09:23 | Nobian Industrial Chemicals B.V.

Nobian, een Europese leider in zout, essentiële chemicaliën en energie, heeft een platina rating ontvangen van EcoVadis voor de duurzaamheidsprestaties van het bedrijf. Het is de eerste keer dat Nobian een EcoVadis beoordeling heeft aangevraagd.

EcoVadis is ‘s werelds toonaangevende beoordelaar van de duurzaamheidsprestaties van bedrijven. Meer dan 90.000 bedrijven over de hele wereld zijn door EcoVadis beoordeeld. Met de platina rating behoort het bedrijf tot de top 1% van beoordeelde bedrijven wereldwijd. 

Sterke scores voor alle beoordeelde criteria

Vanuit het duurzaamheidsprogramma "Grow Greener Together" streeft Nobian er naar om in 2040 CO₂-neutraal te zijn, met 100% hernieuwbare energie. Nobian behaalde sterke scores voor alle criteria, verdeeld over de vier kernthema’s die Ecovadis beoordeelt - Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzaam Inkopen.

Michael Koenig, Chief Executive Officer: “De platina waardering erkent en onderstreept onze sterke toewijding aan duurzaamheid en ondersteunt onze missie om samen groener te groeien met onze partners. Dit is een fantastische prestatie en onderdeel van onze reis om een van de meest duurzame chemiebedrijven in Europa te worden.” Hij benadrukte: “Voor de toekomst ligt onze focus op het verder verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Dit houdt ook in dat we sterk inzetten op het benutten van zakelijke kansen op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld de ondergrondse opslag van waterstof of de productie van lithiumhydroxide voor batterijen.”   

Marco Waas, VP R&D, Technology en Sustainability: “We zijn erg trots dat onze governance en prestaties op het gebied van duurzaamheid zijn erkend door EcoVadis met de platina rating. Des te meer omdat dit onze eerste aanvraag is als zelfstandige onderneming. De platina rating toont aan dat er een sterk beleid met acties en resultaten ten grondslag ligt aan onze ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen voor 2030 en 2040". Waas voegde toe: “Deze prestatie laat zien dat duurzaamheid niet alleen in ons hoofd en in ons hart zit, maar dat dit ook blijkt uit onze acties.”

Grow Greener Together 

De duurzaamheidsaanpak van Nobian "Grow Greener Together" is gebaseerd op drie pijlers: Climate, Circular en Care. Het bedrijf heeft zijn CO₂- voetafdruk sinds 1990 reeds met 40% verminderd en streeft er naar om een van de meest duurzame chemiebedrijven in Europa te worden. Om dit doel te bereiken, heeft Nobian zichzelf de ambitieuze en veeleisende doelstelling gesteld om tegen 2040 CO₂-neutraal te zijn, vooruitlopend op de overeenkomst van Parijs, met 100% hernieuwbare energie. 

Fact-based rapportage 

Nobian vindt het belangrijk om de eigen duurzaamheidprestaties voortdurend te controleren en te bewaken. Om te zorgen voor fact-based rapportage en om het CO2-arm maken van Nobian's activiteiten en waardeketen transparant te bevorderen, heeft Nobian deelgenomen aan het EcoVadis-beoordelingsproces. Daarnaast heeft Nobian zich verbonden aan het Science-Based Targets-initiatief (SBTi) en heeft het bedrijf zich ingeschreven voor het wereldwijde Carbon Disclosure Project (CDP).  

Over EcoVadis en haar beoordelingen 

EcoVadis is ‘s werelds grootste en meest vertrouwde aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen van bedrijven. De duurzaamheidsbeoordelingen van Ecovadis zijn gebaseerd op internationale duurzaamheidsnormen, zoals de tien beginselen van het VN Global Compact, de verdragen van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de ISO 26000-norm. De beoordelingen bieden een op feiten gebaseerde analyse van de prestaties en een werkbare routekaart voor voortdurende verbetering. De criteria voor de medailles worden jaarlijks herzien. Lees meer op https://ecovadis.com/  

Nobian is een Europese marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie, variërend van bouw en reiniging tot farmaceutica en waterbehandeling. We blinken uit in de veilige en betrouwbare aanvoer van hoogzuiver zout, chloor-alkali, chloromethaan en waterstof, dankzij onze geïntegreerde waardeketen met moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. We hebben een sterke geschiedenis van zoutproductie die meer dan 100 jaar teruggaat tot 1918, en we hebben uitgebreide ervaring met ondergrondse energieopslag. Onze 1.600 medewerkers zetten zich in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen we ervoor dat de essentiële producten van vandaag ons leven van morgen blijven verbeteren door chemie waar u op kunt rekenen. Nobian is volledig eigendom van Carlyle Group en GIC www.nobian.com

Meer binnen de rubriek Chemische producten en techniek