Humanitas lanceert campagne gericht op kwetsbare jongeren in Amsterdam

09 MRT 2023 10:37 | Humanitas

Humanitas afdeling Amsterdam en Diemen lanceert 10 maart de campagne #Maarikbennietalleen, gericht op het ondersteunen van kwetsbare jongeren in Amsterdam. De campagne heeft als doel om deze jongeren te laten weten dat ze er niet alleen voor staan en dat er hulp beschikbaar is als ze daar behoefte aan hebben.

In Amsterdam groeit het aantal kwetsbare kinderen en jongvolwassenen. Maar liefst 6% van de Amsterdamse kinderen (0 t/m 17 jaar) en 3% van de jongvolwassenen (18 t/m 26 jaar) behoort tot deze groep. Vooral in de wijken Zuidoost, Noord en Nieuw-West is dit percentage hoog. Zo groeit in Amsterdam Zuidoost meer dan de helft van de thuiswonende jeugd op in een eenoudergezin, waarvan 30% in een minimahuishouden. Daarnaast heeft 1 op de 5 kinderen en jongeren in Amsterdam te maken met overgewicht of obesitas en verliezen jaarlijks meer dan zesduizend minderjarigen één of beide ouders. Ook zijn er veel jongeren die te maken hebben met verlies van een andere dierbare. Zij voelen zich anders dan hun leeftijdsgenoten en vaak niet (h)erkend in hun verlies.

Om deze jongeren te ondersteunen, start Humanitas in Amsterdam de campagne #Maarikbennietalleen. Via posters, podcasts en video's wordt de boodschap verspreid dat de getrainde Humanitas-vrijwilligers altijd voor hen klaar staan. Voor jongeren die een dierbare hebben verloren is er het project Jongeren in Rouw. Zij kunnen hun ervaringen delen in een lotgenotengroep of één-op-één gesprekken voeren met een maatje. Jongeren met financiële problemen kunnen terecht bij Get a Grip, waar ze geholpen worden hun financiën op orde te krijgen. Voor jongeren met overgewicht zijn er de Gezonde Maatjes, met wie ze samen kunnen sporten, koken en leuke activiteiten ondernemen.

Marjolein Moorman, Wethouder Onderwijs, Jeugd(zorg) & Armoedebestrijding ondersteunt de campagne van Humanitas en roept jongeren op om zich aan te melden voor hulp.

Volg haar op www.instagram.com/marjolein_moorman/ of https://twitter.com/MarjoleinMoor

Jari - deelnemer Humanitas: “De ondersteuning van de vrijwilliger heeft mij erg geholpen. Ik raad jongeren echt aan niet te lang te wachten met hulp te vragen. En er is goede hulp!”.

Over Humanitas

Humanitas is er voor mensen die met behulp van een vrijwilliger op eigen kracht iets willen veranderen aan hun situatie. Onze hulp is gratis, laagdrempelig en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen: 'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.' Kijk voor meer informatie over onze ondersteuning op www.humanitas.nl/ams

Meer informatie is te verkrijgen via: Get a Grip Ana Claudia van Meeuwen a.vanmeeuwen@humanitas.nl 06 53824230 Gezonde Maatjes Baris Yildirim b.yildirim@humanitas.nl 06-51411587 Jongeren in Rouw Marjan Kaddouri n.kaddouri@humanitas.nl 06-27071220 Overkoepelende vragen Nathanya van Lith n.vanlith@humanitas.nl 06-35121692 Meer informatie op www.humanitas.nl/ams

Meer binnen deze rubriek