Art Rooijakkers terug uit Colombia en Curacao voor vluchtelingencrisis

18 OKT 2018 11:42 | Stichting Vluchteling giro 999

Art Rooijakkers en Tineke Ceelen vrijdagochtend terug uit Colombia en Curaçao en beschikbaar voor interviews

De eerste beelden uit Curaçao zijn hartverscheurend. De ontwikkelingen in Colombia dramatisch. De vluchtelingencrisis groeit er met de dag. St Vluchteling gaat meer hulp verlenen in deze regio.

St. Vluchteling volgen de gebeurtenissen in en rondom Venezuela op de voet. De verhalen die we uit eerste hand hebben gehoord van gevluchte Venezolanen in Colombia zijn bijzonder ernstig.

Omdat de situatie verder verslechtert, is directeur Tineke Ceelen deze week in Curaçao en Colombia om ter plekke te bespreken hoe Stichting Vluchteling de hulp in Colombia kan intensiveren en vrijwilligers op Curaçao zou kunnen ondersteunen.

Video 1:

Venezolaanse familie met kinderen op Curaçao: ‘We hebben niks meer’.   https://youtu.be/ONAB4C2B75A

Foto 1:

Grote aantallen Venezolaanse vluchtelingen op doortocht (‘caminantes’) illustreert de groei van de crisis. Duizenden mensen lopen afstanden als van Amsterdam naar Madrid.

Foto 2:

Zoals in veel vluchtelingencrises, zijn chronisch zieke mensen met hiv of diabetes het meest kwetsbaar. Zonder medicijnen volgt de dood: Roimert, Venezolaan, 26 jaar, alleenstaand, ondervoed, en heeft volledig insulineafhankelijke diabetes.  

Voor interviews met Stichting Vluchteling directeur Tineke Ceelen en ambassadeur Art Rooijakkers kunt u nu al contact opnemen.

Meer binnen de rubriek Beheer van verenigingen en liefdadigheidsinstellingen