High Tech Campus strijdt naast techvrouwen nu ook voor voetbalvrouwen

02 FEB 2022 10:31 | High Tech Campus Eindhoven

High Tech Campus Eindhoven is vanaf komend seizoen hoofdsponsor van PSV Vrouwen. Het ecosysteem van 260 hightechbedrijven uit Eindhoven heeft zich voor twee seizoenen aan PSV Vrouwen verbonden. Per 1 juli 2022 staat de sponsornaam op de borst van het shirt. "We willen vrouwelijke rolmodellen meer in de spotlights zetten", zegt Hilde de Vocht, directeur Marketing en Communicatie bij High Tech Campus Eindhoven. 

Nieuwe vorm

High Tech Campus Eindhoven kiest om strategische redenen voor een nieuwe vorm van hun sponsorpositie bij PSV. Na ruim drie jaar komt er daarom een eind aan het Premium Partnership, waarvan het zelf één van de oprichters is. “Wij zijn trots wat we de afgelopen jaren gezamenlijk in deze regio hebben bereikt”, zegt De Vocht. “Dankzij deze samenwerking op innovatie, vitaliteit en talent staat metropoolregio Brainport Eindhoven op de kaart. Nu dit partnership staat en verder groeit, zien wij nieuwe kansen binnen PSV.”

Evolutie

Commercieel Directeur Frans Janssen van PSV dankt High Tech Campus Eindhoven voor de afgelopen drie seizoenen en is trots op de evolutie die het in de sponsorpiramide van de club maakt. “Hier komt tot uiting wat wij drie seizoenen geleden met ons Premium Partnership voor ogen hadden”, zegt hij. “In 2019 spraken we er al over dat er ruimte is om toe te treden, uit te stappen of door te groeien. High Tech Campus Eindhoven heeft een missie en kiest ervoor om daarom een nieuwe rol bij PSV te gaan vertolken. Ik ben enorm trots dat zij vanaf komend seizoen hoofdsponsor van PSV Vrouwen zijn. Samen maken we van de vrouwentak van onze club een speerpunt en gaan we PSV Vrouwen naar een nog hoger niveau tillen.”

_PZ21300 kleiner

Esmee Brugts (PSV Vrouwen), Freek Smolders (MD High Tech Campus), Jan-Willem Neggers (MD High Tech Campus), Mandy van den Berg (PSV Vrouwen)

Diversiteit

High Tech Campus Eindhoven strijdt al jaren voor meer diversiteit in de techwereld. “Dat doen we met ons initiatief Fe+male Tech Heroes, dat onder andere vrouwelijke rolmodellen in de spotlights zet”, vertelt Ingelou Stol, die samen met Hilde founder is van Fe+male Tech Heroes. “We laten zien hoe gaaf het is om in de techwereld te werken, en waarom diversiteit zo belangrijk is. En dat inspireert: van jong tot oud.”

Net als in de techniek, is ook de voetbalwereld nu nog een mannenwereld. Waar gelukkig wel vrouwelijke rolmodellen te vinden zijn. “Alle voetbalvrouwen bij PSV zijn rolmodellen, van Jeslynn Kuijpers tot Sari van Veenendaal. Door hun verhalen te vertellen, willen we meisjes en vrouwen in deze regio inspireren om hun dromen te volgen. Als hoofdsponsor van PSV Vrouwen gaat High Tech Campus strijden voor meer diversiteit, rolmodellen, en uiteraard: de winst.”

Vooroplopen

“Als Campus lopen we graag voorop”, vervolgt De Vocht. “In het ontwikkelen van nieuwe innovatie hubs, zoals het AI Innovation Center en de 5G Hub Eindhoven. In het ondersteunen van nieuwe startups, die wel eens kunnen uitgroeien tot het nieuwe ASML of Philips. En in het kickstarten van innovatieve partnerships. Daar zien wij nieuwe kansen.”  

Meer binnen deze rubriek