Forse Resultaatsverbetering Novisource

19 AUG 2021 08:45 | Novisource N.V.

 Amsterdam 19 augustus 2021

Forse Resultaatsverbetering Novisource

Novisource heeft over het eerste halfjaar 2021 aanmerkelijk beter gepresteerd dan over de vergelijkbare periode in 2020.  De omzet steeg in de eerste jaarhelft met 4 procent van 6,64 naar 6,91 miljoen euro. De recurring EBITDA* verdubbelde van 0,54 tot 1,09 miljoen euro. Die sterke resultaatsverbetering is tot stand gekomen door een hogere productiviteit. Op het resultaat drukken eenmalige, governance gerelateerde lasten van 0,15 miljoen euro. Ondanks die eenmalige lasten verdubbelde de nettowinst voor het eerste halfjaar van 0,26 naar 0,61 miljoen euro. De winst per aandeel steeg van 2,2 naar 5,2 eurocent. Zonder eenmalige lasten was de winst per aandeel op 6,1 eurocent uitgekomen.

Bedrijfsmatig is het verheugend dat er een goede en groeiende vraag is naar de ervaren professionals en specialisten van Novisource. Novisource richt zich momenteel specifiek op sustainable finance, digital transformation en de bijbehorende vragen op gebied van information security en data management. Novisource streeft naar groei en versterking van het bestaande team. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt heeft uitbreiding van het personeelsbestand de hoogste prioriteit.

Positieve vooruitzichten voor geheel 2021 en lange termijn

Voor de tweede jaarhelft is Novisource positief gestemd. De verwachting is dat de resultaatsverbetering ook  in het tweede halfjaar zal doorzetten, waarbij de in het jaarverslag 2020 gecommuniceerde doelstelling -  een recurring EBITDA van 1,9 miljoen euro voor geheel 2020 – wordt gehandhaafd.  Ook op lange termijn ziet Novisource de toekomst met vertrouwen tegemoet. Klanten zijn tevreden en de betrokkenheid en kwaliteit van de professionals is zeer positief.

Almunda Professionals: nieuwe naam, nieuwe structuur, nieuwe verticals

Op 14 juli jl. heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Novisource N.V., unaniem ingestemd met de voorgestelde statutenwijziging en de daarmee verband houdende wijziging van de naam van de beursvennootschap in Almunda Professionals NV. Deze wijziging zal op korte termijn worden geëffectueerd.  Dochtermaatschappij Novisource Holding B.V. zal onder de eigen naam ‘Novisource’ in de markt blijven opereren.

In de nieuwe structuur zal Almunda Professionals mogelijkheden onderzoeken om haar portfolio van activiteiten uit te breiden. Daarbij wordt beoogd om – naast de activiteiten van Novisource Holding B.V. - nieuwe activiteiten op het gebied van interim professionals (nieuwe verticals) toe te voegen.

Novisource N.V.

Frank Lagerveld, CEO

ir@novisource.nl

 * met recurring EBITDA wordt bedoeld de EBITDA voor eenmalige baten en lasten.

Op de halfjaarresultaten heeft geen accountantscontrole plaatsgevonden. Het volledige halfjaarbericht zal binnen twee weken op de website van de vennootschap worden geplaatst.  Dit is een mededeling op grond van artikel 17 van de EU Verordening Marktmisbruik 596/2014.

Over Novisource N.V.

Novisource (NOVI: AEX) is specialist in change management binnen de financiële sector. Novisource staat midden in een dynamische wereld die draait om verandering en vernieuwing. Deze tijd vraagt om consultants met een specifiek specialisme. Unieke professionals die in staat zijn om resultaat te bereiken binnen werkthema's als regulatory change, information services, information security en digital transformation. Dagelijks vertalen onze consultants actuele thema’s op het gebied van business en IT naar de bedrijfsvoering van organisaties in met name de financiële sector. Zo helpt Novisource haar opdrachtgevers met het realiseren van veranderambities. Bezoek voor meer informatie over Novisource N.V. of haar werkmaatschappijen onze website https://novisource.nl.

Meer binnen deze rubriek