Nieuwe technologieën op Brightlands AgriTech Event

13 SEP 2024 12:46 | Brightlands Campus Greenport Venlo

Op dinsdag 8 oktober vindt het Brightlands AgriTech Event plaats op Brightlands Campus Greenport Venlo. Hier worden de nieuwste technologieën in de agritech  gepresenteerd: van drones en sensoren tot de nieuwste roboticatechnieken. Tijdens deze dag opent ook het Brightlands Future Farming Institute de deuren van hun gloednieuwe hightech onderzoekskas.

Het Brightlands AgriTech Event bestaat uit presentaties, themagesprekken en parallelsessies. Er is een mega hackathon waar studenten aan de slag gaan met challenges van bedrijven en er zijn verschillende podia, elk met een specifiek thema dat ingevuld wordt door een of meerdere bedrijven die voorlopers zijn op het gebied van teeltoptimalisatie, automatisering & robotica, data & AI en green engineering.

Slimmer, duurzamer en efficiënter

Volgens Janou van de Vorst Business Developer van Brightlands Campus Greenport Venlo is agritech dé sleutel voor grote uitdagingen waarmee de agrifood sector geconfronteerd wordt. “Wereldwijde transities zoals klimaatverandering, de toenemende schaarste aan hulpbronnen en vergrijzing hebben een grote impact op de land- en tuinbouw. Dit dwingt deze sectoren om in hoog tempo slimmer, duurzamer en efficiënter te worden. Door de ontwikkeling van duurzame teelt- en productiesystemen kan de productiviteit omhoog, vermindert de impact op het milieu en pak je het tekort aan geschikt personeel aan. Wij bieden hier als Brightlands Campus Greenport Venlo graag een podium voor.” 

Innovatietour

Via de innovatietour kunnen deelnemers ook op bezoek bij campusbewoners. Zo opent Universiteit Maastricht de deuren van hun hypermoderne onderzoekskas. Deze hightech kas is onderdeel van het Brightlands Future Farming Institute, een kennisinstituut van Universiteit Maastricht, waar onderzoek wordt gedaan naar de land- en tuinbouw van de toekomst: van innovatieve teelttechnieken tot het ontwikkelen van nieuwe planten en het optimaliseren van gezonde voedingsstoffen in gewassen.

Over Brightlands

Op Brightlands Campus Greenport Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen aan onderzoek op het gebied van gezonde en duurzame voeding, agritech, future farming en de biocirculaire economie. De campus is onderdeel  van Brightlands, een open innovatie-community van vier campussen waar 30.000 mensenwerken aan innovaties op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en digitalisering.

Meer binnen de rubriek Boeren, land- en tuinbouw