Waarschijnlijk droog tijdens de Marathon van Amsterdam

15 OKT 2024 10:30 | Weeronline

Tijdens de Marathon van Amsterdam komende zondag is het waarschijnlijk droog en vrij zonnig. Bij de start om 9:00 uur is het ongeveer 13 graden. In de middag wordt het maximaal 18 graden. Er waait een stevige zuidenwind. Aan het einde van de dag neemt de kans op regen toe, maar waarschijnlijk is iedereen dan al binnen. Zaterdagochtend, bij de Good Morning City Run en het begin van de Amsterdam City Walk, is wel kans op een bui. 

De marathon van Amsterdam is een van de grootste marathons van Europa. Met zo’n 45.000 startbewijzen zijn alle wedstrijden uitverkocht. Aan de klassieke afstand doen 22.500 hardlopers mee. 

Zaterdag kans op een bui

Zaterdagochtend, bij de Good Morning City Run en het begin van de Amsterdam City Walk, is kans op een bui. Zaterdagmiddag verloopt waarschijnlijk droog met een mix van wolken en zon. Het wordt zo’n 17 graden bij een matige zuidenwind.

Waarschijnlijk droog en vrij warm tijdens marathon

Zondag lijkt een grotendeels droge dag te worden. Bij de start om 9:00 uur is het ongeveer 13 graden en waait er een matige zuidenwind. Waarschijnlijk is het vrij zonnig, maar moet de zon wel door velden hoge bewolking schijnen. In de middag stijgt het kwik naar zo’n 18 graden. De zuidenwind neemt nog wat toe en wordt vlagerig. In open gebieden kan het soms zelfs vrij krachtig waaien, windkracht 5. In de stad waait het vaak, door de aanwezige gebouwen, minder hard.

In de loop van de middag wordt de bewolking dikker en krijgt de zon het moeilijk. Waarschijnlijk blijft het tot de avond droog, maar als het tegenzit kunnen de laatste lopers aan het einde van de middag al te maken krijgen met een beetje regen. 

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/15-10-2024-het-weer-marathon-van-amsterdam

Meer binnen de rubriek Sport