ZES en electrip sluiten zich aan bij het wereldwijde interlaad roamingnetwerk van Hubject

05 APR 2024 14:15 | Electrip Global

ZES en electrip; joint ventures van Zorlu Enerji & WrenHouse opgericht onder Electrip Global Ltd en Hubject, 's werelds grootste aanbieder van oplaadnetwerken, hebben een partnerschap gesloten om e-roamingoplossingen te verbeteren.

ZES, als een van de toonaangevende laadpaaloperators (CPO) in Turkije; en electrip als de nieuwste CPO op de Europese markt; hebben een zakelijk partnerschap aangekondigd met Hubject, 's werelds grootste aanbieder van laadnetwerken voor elektrische voertuigen. De EV roaming samenwerkingsovereenkomst, die werd ondertekend op 21 maart, donderdag door İ. Sinan Ak, CEO van Electrip Global Ltd, en Christian Hahn, CEO van Hubject maakt het mogelijk dat ongeveer 4000 ZES-stations in Turkije en Electrip-stations in Italië, Frankrijk, Bulgarije, Griekenland, Kroatië, Montenegro en Polen compatibel zijn met honderden aanbieders van e-mobiliteitsdiensten in heel Europa, waardoor EV-bestuurders een naadloze oplaadervaring krijgen. 

İ. Sinan Ak, CEO van Electrip Global Ltd., gaf commentaar op het partnerschap: "We lanceerden ZES in 2018 om eigenaars van elektrische voertuigen in Turkije te ondersteunen met onze intra- en intercity oplaadstations, en introduceerden onlangs "electrip" in Europa om de elektrische voertuigrevolutie te versnellen. Als ultramoderne merken zijn we blij dat we dit waardevolle partnerschap met Hubject kunnen ondertekenen. Deze samenwerking zal ons helpen om elektrische voertuigen toegankelijker en bruikbaarder te maken in heel Turkije en de Europese landen. Dit is een essentieel onderdeel van ons algemene plan om de CO2-uitstoot te verminderen en onze planeet te beschermen met onze bijdrage aan de uitbreiding van het ecosysteem van e-mobiliteit."

Hubject CEO Christian Hahn voegde hieraan toe: "We zijn blij om ZES en electrip te verwelkomen in het inter-charge CPO netwerk. Dit partnerschap zal hen helpen om hun infrastructuur te versterken in de landen waar ze actief zijn. Het betekent dat duizenden EV-bestuurders de laadstations van ZES en electrip en andere stations die deel uitmaken van het e-roaming netwerk van Hubject gemakkelijk zullen kunnen vinden en gebruiken, wat op zijn beurt een grote stap in de goede richting is om bestuurders aan te moedigen om over te schakelen op elektriciteit."

Over EV Roaming

EV-roaming biedt een flexibele laadervaring binnen een netwerk van laadpaaloperatoren, waardoor EV-bestuurders hun voertuigen kunnen opladen met eender welke RFID-kaart of app op eender welk netwerk. De technologie, die vergelijkbaar is met de roamingoptie op mobiele telefoons, kan over de grenzen heen worden uitgebreid en internationaal worden gebruikt. EV-bestuurders kunnen elk station van een operator gebruiken, of ze nu een abonnement hebben bij die operator of niet, of ze zich nu in hun thuisnetwerk bevinden of in het buitenland. 

Over ZES

ZES, opgericht in 2018, richt zich op het faciliteren van EV-reizen in Turkije en het versnellen van de EV-revolutie door middel van snellaadstations die worden ingezet op stedelijke en interstedelijke wegen. Naast het leveren van snelle oplaadoplossingen op openbare punten, installeert ZES oplaadstations in gemeenschappelijke ruimten en werkplekken, om aan de vraag van zijn gebruikers te voldoen. Met een snelle uitbreiding van oplaadstations in het hele land zet ZES zich in om EV-oplaadstations toegankelijk en operationeel te maken in heel Turkije.

Ga voor meer informatie naar https://zes.net/en/about-us

Over electrip

electrip is een nieuwe speler op de Europese markt, met als doel uit te blinken in de exploitatie van oplaadpunten. Geworteld in de geavanceerde ervaring en knowhow van haar aandeelhouders, wil electrip bijdragen aan een betere wereld in lijn met de Sustainable Development Goals (SDG). Beginnend met 7 landen in Europa, namelijk Italië, Frankrijk, Polen, Griekenland, Bulgarije, Montenegro en Kroatië; electrip zal binnenkort in vele landen wereldwijd actief zijn. electrip is toegewijd aan de ontwikkeling van innovatieve oplossingen om aan de behoeften van het heden te voldoen en de toekomst vorm te geven, door voortdurend haar service oplossingen uit te breiden en haar klantgerichte aanpak te verfijnen.

Ga voor meer informatie naar https://electripglobal.com/

Over Hubject

Hubject vereenvoudigt het opladen van elektrische voertuigen. Via zijn e-roaming platform Intercharge verbindt de eMobility specialist Charge Point Operators (CPO's) en eMobility Service Providers (EMP's) om gestandaardiseerde toegang te bieden tot laadinfrastructuur, ongeacht het netwerk. Hubject heeft 's werelds grootste cross-provider oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen opgezet door CPO-netwerken aan te sluiten die meer dan 600.000 aangesloten oplaadpunten en meer dan 2.000 B2B-partners in 60 landen en vier continenten omvatten. Daarnaast is Hubject een betrouwbare adviespartner in de mobiliteitsmarkt, die autofabrikanten, laadproviders en andere EV-gerelateerde bedrijven adviseert die eMobility-diensten willen lanceren of Plug & Charge willen implementeren met behulp van ISO15118-2 en ISO15118-20. In wezen promoot Hubject eMobility en de vooruitgang ervan wereldwijd. Hubject werd opgericht in 2012 en is een joint venture van de BMW Group, Bosch, EnBW, Enel X Way, E. ON, Mercedes-Benz, Siemens en de Volkswagen Group. Het hoofdkantoor van Hubject is gevestigd in Berlijn, met dochterondernemingen in Los Angeles en Shanghai.

Ga voor meer informatie naar https://www.hubject.com/

Meer binnen de rubriek Energie en brandstoffen