Persuitnodiging Uitreiking PKVW-vakprijzen voor inbraakpreventie

26 SEP 2018 15:53 | Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid

Op woensdag 3 oktober worden tijdens de Veilig Wonen Dag de winnaars van de prestigieuze prijzen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) bekend gemaakt. De prijzen worden uitgereikt in de categorieën meest innovatieve product en beste PKVW-bedrijf met én zonder personeel. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij deze tweejaarlijkse prijsuitreiking.

Het aantal woninginbraken in Nederland daalt, mede dankzij het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De winnaars van de PKVW-prijzen dragen daaraan bij. De winnaars in de categorie PKVW-bedrijf met én zonder personeel bezoeken jaarlijks tientallen woningen om bewoners van advies te voorzien en om veiligheidsmaatregelen te treffen die passen bij het inbraakrisico van de woning. De winnaar van het meest innovatieve product zorgt voor woninginbraakpreventie en bevordert de veiligheid van bewoners.

Een vakkundige jury maakte eerder deze maand de genomineerden al bekend. Zo zijn Onderhoudsbedrijf Ruud Jansen, Bluestar en MH Beveiligingstechniek genomineerd in de categorie ‘beste PKVW-bedrijf zonder personeel’ en strijden Destil, Lockforce en Slotenexpert Meijering met elkaar in de categorie ‘beste PKVW-bedrijf met personeel’. Tijdens de Veilig Wonen Dag stemmen bezoekers mee over het meest innovatieve product 2018. De genomineerden in deze categorie zijn New Wave6 van Mauer, Battery lock van HMB en RVS Kogelstiftpaumelles van Dulimex. De stem van het publiek wordt voor maar liefst 50% opgeteld bij het oordeel van de jury. 

Datum:            3 oktober 2018

Locatie:           Reehorst, Bennekomseweg 24 in Ede

Programma:     Uitreiking PKVW-prijzen

14.00           Ontvangst pers bij ontvangstbalie

14.30           Uitreiking PKVW-prijzen door voorzitter van de vakjury, Sybren van der Velden, politie.

15.10           Fotomoment

15.15           Gelegenheid tot het stellen van vragen aan winnaars, de juryvoorzitter Sybren van der Velden en Susanne Schat, adviseur PKVW van het CCV.

15.30           Einde

Meer binnen deze rubriek