Van woensdag 14 tot en met zondag 18 mei 2025 vindt de 12e Week van het Nederlandse Bier plaats. Dit jaar staat de bierbrouwer centraal. Brouwers vertellen waarom zij trots zijn op het bier dat zij brouwen. Van het gebruiken van bijzondere ingrediënten zoals sinaasappelschillen, het volledig duurzaam brouwen van het bier tot het gebruiken van innovatieve technieken bij het brouwen van een alcoholvrij bier waardoor de smaak niet meer te onderscheiden is van bier met alcohol.
Het jaarlijkse bierfestijn wordt georganiseerd door Nederlandse Brouwers (de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van 14 in Nederland gevestigde brouwerijen) en CRAFT (de branchevereniging voor onafhankelijke brouwerijen in Nederland) om het Nederlandse bier in het zonnetje te zetten. Dit jaar vindt de Week van het Nederlandse Bier voor het eerst plaats in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland.
In deze week vinden er door heel het land proeverijen, brouwerijbezoeken, open dagen en allerhande andere evenementen. Voor zowel echte bierkenners als liefhebbers die graag af en toe een biertje drinken is er van alles te beleven:
De biersector in Nederland zorgt direct en indirect voor duizenden banen, vervult regionaal en lokaal een belangrijke en sociale rol en levert een belangrijke bijdrage aan onze export. Daarnaast is de sector voortdurend in beweging met nieuwe brouwerijen, bieren en smaken die op de markt komen. Wij zijn trots op de rijke Nederlandse biercultuur en dat vieren we graag met tal van activiteiten in deze week, maar ook via een uitgebreide (online) mediacampagne om het vakmanschap en de creativiteit van al die brouwerijen in het zonnetje te zetten.
Meer informatie over het programma en activiteiten van deelnemende brouwerijen is te vinden op: www.weekvanhetnederlandsebier.nl
Dit is een origineel bericht van Stichting Dranken Nederland
Ga naar alle berichten van deze organisatie.