Medoh en Delisha (11 jaar) ontvingen vanmiddag als locoburgemeesters van Amsterdam Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op de slotconferentie van JINC Baas van Morgen. De twee meisjes vervingen voor een dag de Amsterdamse locoburgemeester Marjolein Moorman, en volgens het protocol behoorde het tot hun taken om de Koning in de stad te verwelkomen.
FOTO Willem-Alexander met kinderen
Koning Willem-Alexander wordt begroet door Medoh en Delisha (11), de twee jonge Bazen van Morgen van de stad Amsterdam.
Koning Willem-Alexander bezocht de slotconferentie van Baas van Morgen om kennis te nemen van het werk van JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren. Dit is nodig, want wie geboren wordt een wijk met veel werkloosheid, heeft in Nederland minder kans om ver te komen – hoe slim hij of zij ook is.
Een van de projecten van JINC is Baas van Morgen: op deze dag nemen ruim 200 kinderen die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand de stoel over van ceo’s, directeuren en politici. Zij ervaren dan hoe het is om de leiding te hebben en doen een waardevol contact op voor later. Aan het einde van de ‘werkdag’ verzamelen de bazen zich bij het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Naast Baas van Morgen organiseert JINC overigens het hele jaar door projecten die jongeren voorbereiden op een goede start op de arbeidsmarkt.
Koning bij conferentie
Wat deze vijfde editie van JINC Baas van Morgen extra bijzonder maakt, is dat koning Willem-Alexander de conferentie bijwoont. Voorafgaand daaraan spreekt hij met de jonge en volwassen bazen, die hem vertellen over hun ervaringen van de dag. Ook gaat hij aan tafel met enkele betrokkenen bij JINC: medewerkers en vrijwilligers uit het bedrijfsleven en begeleiders van scholen.
Daniel Roos, directeur van JINC, is uiteraard blij met het hoge bezoek. “JINC gelooft dat elk kind een eerlijke start verdient, en we doen elke dag ons uiterste best om dat waar te maken. Dat koning Willem-Alexander nu naar de conferentie van Baas van Morgen komt, voelt als steun voor onze strijd tegen kansenongelijkheid. Voor de jonge deelnemers is het erg waardevol om gezien en gehoord te worden door iemand als hij.”
Deelnemers
Tot de deelnemers van dit jaar behoren: ABN AMRO, Albert Heijn, Arriva, De Nederlandsche Bank, DHL, GVB, HTM, IBM, KPMG, Lelystad Airport, Mauritshuis, NautaDutilh, Nestlé, Philips, het Rijksmuseum, Shell, TomTom, Transavia, Van Gogh Museum, VodafoneZiggo, de ministeries van VWS en EZ, de provincies Flevoland, Brabant en Noord-Holland, de gemeentes Amsterdam, Almere, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Haarlemmermeer, Rotterdam en Utrecht. Klik hier voor de gehele deelnemerslijst: https://www.jinc.nl/alle-deelnemers-van-2019/
Over JINC:
Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.
Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.
JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.
Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.
Foto:
Marjolien Moorman, locoburgemeester van Amsterdam, met de meisjes Medoh (links van de locoburgemeester) en Delisha (rechts) en Koning Willem-Alexander.
Dit is een origineel bericht van JINC