Nieuw Nederlands merk paddenstoelen supplementen: Pure Mushrooms

15 JUL 2021 13:40 | Smart & Zo

Een nieuwe speler heeft zich gemeld in de wereld van de gezonde voedingssupplementen. De lancering van het merk Pure Mushrooms is een feit. Het Nederlandse bedrijf produceert sinds dit jaar medicinale paddenstoelen supplementen, afkomstig uit Chinese oerbossen en biologisch.

Medicinale paddenstoelen worden in allerlei drogisterijen en gezondheidswinkels aangeboden. Paddenstoelen zoals de lion´s mane, chaga en reishi hebben een bewezen adaptogene werking. Wetenschappers op het gebied van cognitieve neurowetenschappen aan de University of Cambridge hebben de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar deze paddenstoelen. Volgens hen kunnen de paddenstoelen gebruikt worden om de weerstand te versterken en balans te bieden in het dagelijks leven.

Biologisch en Veganistisch

De producten van het nieuwe Nederlandse merk dragen een biologisch keurmerk. Zowel de materialen als de voedingsbodem waar de paddenstoelen in gekweekt worden, zijn gecontroleerd. Door te kijken naar eventuele verontreinigingen en het streven naar de optimale veerkracht, kan Pure Mushrooms [ https://www.puremushrooms.nl/ ] voedingssupplementen aanbieden van medicinale kwaliteit. Daarnaast zijn alle producten geschikt voor veganisten.

“Wij streven ernaar om onze producten voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar te stellen. Daarom hebben wij veel aandacht besteedt aan biologische keurmerken en het gebruiken van veganistische materialen. Wij vinden het belangrijk om hier transparant over te zijn. Daarom zijn uitslagen van controles en tests voor iedereen inzichtelijk op onze website”, zegt Marco de Vijlder, directeur bij Smart & Zo, importeur van de Pure Mushrooms supplementen.

Afkomstig uit de Oerbossen

De boodschap van het bedrijf is simpel. “Wij willen enkel pure en onbewerkte supplementen aanbieden die rechtstreeks afkomstig zijn van de bron”, aldus De Vijlder. Medicinale paddenstoelen als lion’s mane [ https://www.puremushrooms.nl/producten/bio-lions-mane/ ] groeien van nature alleen in Aziatische oerbossen. De aziatische bossen zijn niet bewerkt, waardoor de voedingssupplementen ook puur en onbewerkt blijven. Alleen in deze onbewerkte omstandigheden kunnen medicinale paddenstoelen de maximale hoeveelheid voedingsstoffen opnemen.

Pure Mushrooms is zeker niet het enige Nederlandse bedrijf in de gezondheidssector dat zich richt op paddenstoelen supplementen. Het bedrijf wil biologische en veganistische supplementen van medicinale kwaliteit aanbieden voor een betaalbare prijs, om zo de concurrentie in Nederland te verslaan.

Voor meer informatie over Pure Mushrooms kunt u contact opnemen met groothandel Smart & Zo via info@smartenzo.com

Meer binnen de rubriek Natuurvoeding