Fulpra Motors op plek 4 in de KVK Innovatie Top 100

03 FEB 2022 12:10 | Wisse Kommunikatie

Fulpra Motors, producent van elektrische vrachtfietsen, heeft de 4e plek behaald in de KVK Innovatie Top 100 2021, die gisteren tijdens een uitgebreid online programma ‘Stappen maken met innovatie’ bekendgemaakt werd. De KVK Innovatie Top 100 is de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs in ons land en laat zien dat het Nederlandse midden- en kleinbedrijf een drijvende kracht is achter succesvolle innovatie. Fulpra Motors is de hoogst genoteerde innovator op het gebied van mobiliteit, transport en logistiek. De jury beschouwt de elektrische vrachtfiets van Fulpra als een belangrijke vernieuwing om het stedelijke ‘last mile transport’ schoner, slimmer en efficiënter te maken.

De elektrische vrachtfiets van Fulpra Motors is ontwikkeld voor de bezorging van post, pakketten en andere bestellingen in de (binnen)stad. De vrachtfiets heeft de capaciteit van een bestelwagen, maar tegelijkertijd alle voordelen van een fiets. Dankzij het grote vermogen van 1.000 Watt, de robuuste constructie en het tilt-mechanisme heeft de Fulpra L1 vrachtfiets zeer goede rij-eigenschappen. De fiets kan bovendien een lading tot 350 kilo vervoeren. In de laadruimte van 3.000 liter passen twee standaard rolcontainers, die met behulp van rijgoten in en uit de laadruimte gereden kunnen worden. Dankzij de schuifdeuren in de laadruimte kan de bestuurder zonder te bukken vanuit elke positie bij de lading. De Fulpra L1 is de enige vrachtfiets met een Europese goedkeuring in de L1e-A categorie voor lichte elektrische voertuigen en is daarom inzetbaar in alle steden binnen de EU, maar ook daarbuiten.

Stedelijk last mile transport

Wellicht belangrijker nog dan de technische eigenschappen en het laadvermogen is de bijdrage die de vrachtfiets levert aan het emissievrij maken van stedelijke gebieden. Een Fulpra L1 vrachtfiets vervangt een dieselbestelwagen, waardoor jaarlijks tweeduizend liter diesel en vijfduizend kilo CO2-uitstoot bespaard worden. Daarnaast levert de Fulpra een bijdrage aan de vermindering van verkeersopstoppingen en aan efficiëntere, logistieke processen. Volgens de jury is de Fulpra bij uitstek geschikt om het stedelijke last mile transport schoner, slimmer en efficiënter te maken.

De oprichters van Fulpra, Niels Markvoort en Michel van Eijnatten, zijn vereerd met de hoge klassering in de prestigieuze KvK Innovatie Top 100. “Het is een mooie erkenning voor het harde ontwikkelwerk de afgelopen jaren en weer een extra impuls om onze visie op betere stadslogistiek verder vorm te geven”, aldus Markvoort. “We zien dat het concept van de Fulpra vrachtfiets in het binnen- en buitenland echt aanslaat en we zijn momenteel dan ook bezig met de opschaling van de productie in Nieuwegein”, vult Van Eijnatten aan.

Ondersteuning voor innovatie

De Innovatie Top 100 is een initiatief van de Nederlandse Kamer van Koophandel. De organisatie ziet het als haar missie om de groei van mkb-bedrijven te stimuleren. En daarbij is innovatie één van de belangrijkste pijlers. KVK hoopt dat de Innovatie Top 100 ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf enthousiast maakt voor innovatie. Innoveren hoeft in de visie van KVK trouwens geen 'rocket-science' te zijn. Iedereen kan innoveren. Daarom ondersteunt de Kamer van Koophandel bedrijven met praktische informatie op het gebied van digitalisering, duurzaam ondernemen en productontwikkeling. 

Over Fulpra

Wij zijn Fulpra. En hebben een primeur. Met trots introduceren we de meest effectieve mobiliteitsoplossing voor de binnenstad. Fulpra combineert laadvolume en robuuste engineering met alle stadsvoordelen en soepele rijeigenschappen van een fiets. Het unieke robuuste design is als enige in Nederland RDW-gekeurd en mag hierdoor vier keer meer trapondersteuning geven dan andere transportfietsen. Zo hoef je niet meer met een bestelauto de stad door, maar neem je wel eenvoudig diezelfde lading mee en kom je via fietsroutes eenvoudig, schoon en snel tot aan iedere voordeur.

Noot voor de pers: Informatie over de KVK Innovatie Top 100 is te vinden op: https://www.kvkinnovatietop100.nl/site/home. Meer informatie over Fulpra vindt u op www.fulpra.com. U kunt ook contact opnemen met Michel van Eijnatten, directeur business development van Fulpra (telefoon: 06-39144591 of per e-mail: michel@fulpra.com) of met Niels Markvoort, technisch & algemeen directeur van Fulpra (telefoon: 06-41424588 of e-mail: niels.markvoort@fulpra.com). Voor afbeeldingen kunt u contact opnemen met Theo Snijders van Wisse Kommunikatie, telefoon 026-4431523 of per e-mail: theo.snijders@wisse-worldcom.nl.

Meer binnen deze rubriek