'Schooljaar in zuiden begint met wisselvallig weer'

28 AUG 2023 11:52 | Weeronline

Dit is een expertquote van Jaco van Wezel, hoofdredacteur, Weeronline.

U kunt dit bericht, of delen hiervan gebruiken op uw kanalen, met vermelding van de naam van de expert en organisatie. Aanleiding: Scholen in zuiden beginnen weer | ANP

Tijdens deze eerste week van het schooljaar in regio zuid is het heel normaal weer voor eind augustus en begin september. Het is wisselvallig met wolken, zon en buien. Maandag en dinsdag overheerst het droge weer, daarna zijn er meer buien. Toch is de zomer hiermee niet voorbij.

Juist vanaf 1 september gaat de temperatuur weer omhoog. Vrijdag waait er een zuiden- tot zuidwestenwind en wordt het 21 tot 23 graden. Hiermee is het aan de warme kant, want maxima rond 20 graden zijn gebruikelijk begin september. Het weerbeeld bestaat uit vrij veel wolken, slechts af en toe zon en soms wat regen.

Komend weekend mogelijk 25 graden

Op zaterdag en zondag lijkt het zelfs nog wat warmer te worden. In het zuiden en oosten van het land zijn regionaal zomerse maxima van ruim 25 graden mogelijk. De wind waait uit het zuid(west)en en het is wisselend bewolkt. Ook is er vooral zaterdag kans op buien. Als het tegenzit qua wolken en buien zal de temperatuur op de meeste plaatsen onder 25 graden blijven, maar ook dan zal het eerste weekend van september toch vrij zomers aanvoelen.

Meer binnen de rubriek Klimaat, milieu en duurzaamheid