Weekverwachting: herfstachtig weer met buien, lage maxima en soms vrij veel wind

08 SEP 2024 12:09 | Weeronline

Het nazomerweer maakt plaats voor een herfstachtig weertype. Dagelijks is kans op buien of regen en de temperatuur levert in. Maandag is het nog 18 tot 21 graden, maar woensdag slechts 16 graden. Ook de nachten verlopen later in de week fris met minima rond 8 graden. Naast buien waait het vooral aan zee soms stevig. Af en toe schijnt de zon.

Het nazomerweer raken we kwijt. Sterker nog, de herfst staat voor de deur. De wind draait vanaf maandag namelijk naar het westen tot noordwesten en voert dagelijks buien of regen naar ons land. Daarnaast levert de temperatuur behoorlijk in. Maandag wordt het nog 18 tot 21 graden en woensdag en donderdag worden de minst warme dagen met slechts 16 graden. Ter vergelijking: maxima rond 20 graden zijn gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Na de zomerwarmte van afgelopen tijd zal dit voor veel mensen wennen zijn.

Naast lagere middagwaarden krijgen we vanaf woensdag een aantal behoorlijk frisse nachten: de minima liggen dan tussen 7 en 12 graden. Wanneer de wind ’s nachts gaat liggen kan vooral tijdens opklaringen wat nevel of mist ontstaan.

Soms kletsnat met vrij veel wind

Maandag, woensdag en donderdag zien we naast veel buien nog soms de zon, maar dinsdagmiddag verloopt grijs en kletsnat. Na een overwegend droge start van de dag trekt dinsdagmiddag een regengebied zuidoostwaarts over het land. Tijdens de regen ligt de temperatuur niet hoger dan 18 graden.

Naast het wisselvallige weerbeeld waait het vooral in de kustgebieden soms stevig door met een vrij krachtige tot krachtige westen- tot noordwestenwind. Zeker de combinatie van buien en de krachtige wind maakt het voor het gevoel herfstachtig.  

Beter weer op komst

Ook vrijdag hebben we nog met een aantal buien te maken bij circa 16 graden. Naast buien schijnt soms de zon. Het weekend lijkt vooralsnog overwegend droog te verlopen. De temperatuur gaat vanaf dan een aantal graden omhoog.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/8-9-2024-week-verwachting

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws