Volgende week nazomerweer met 20 tot 24 graden en veel zon

13 SEP 2024 10:57 | Weeronline

We krijgen volgende week te maken met volop nazomerweer. De temperatuur loopt op van 20 graden op maandag naar 24 graden op woensdag en donderdag. Het blijft droog en de zon zal veelvuldig schijnen.

Na het herfstachtige weer van afgelopen dagen krijgen we zaterdag en zondag een rustiger en droger weerbeeld. Het wordt maximaal 17 of 18 graden. Maandag waait de wind uit het noorden en komen verspreid over het land nog enkele lichte buien voor. Met maximaal 20 graden is het al een fractie warmer. Dit zijn overigens vrij gebruikelijke middagwaarden voor de tijd van het jaar.

Zonnig en vrij warm

Vanaf dinsdag draait de wind naar het noordoosten tot oosten en brengt warme lucht naar ons land. De temperatuur stijgt verder van 21 graden op dinsdag naar maximaal 24 graden op woensdag en donderdag. Daarbij schijnt de zon veelvuldig, hooguit zijn er af en toe wat sluierwolken zichtbaar. Na een aantal frisse herfstdagen kunnen we ons dus nog op een nazomerse periode verheugen!

Warm nazomerweer komt vaker voor in september. Vorig jaar kwam het zelfs tot een zeldzame regionale septemberhittegolf. Dit was pas de zevende regionale septemberhittegolf sinds het begin van de metingen.

Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/13-9-2024-vrij-warm-en-zonnig-nazomerweer-op-komst

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws