IJsselmeer Challenge voor Fonds Gehandicaptensport levert €24.000 op!

29 AUG 2017 08:41 | Fonds Gehandicaptensport

Zondag vond de eerste editie van de IJsselmeer Challenge plaats, een toertocht waarbij deelnemers zoveel mogelijk geld ophalen voor sporters met een handicap. Leden uit het team Sterrenfietsen als Frits Barend en Nicolien Sauerbreij fietsten ook mee om zo aandacht te vragen voor het feit dat sporten nog steeds niet voor iedereen vanzelfsprekend is.

IJsselmeer Challenge 2017

De eerste editie van de IJsselmeer Challenge was een groot succes! Ruim 250 deelnemers hebben al fietsend heel wat kilometers afgelegd voor sporters met een handicap. Deelnemers konden kiezen uit afstanden tussen de 50 km en 250 km en fietsten met elke route langs of rond het IJsselmeer. De eerste deelnemers vertrokken ’s ochtends rond 06:00 en de laatste deelnemers arriveerden weer in Lelystad rond 20:00.

Esther Crombag

Esther Crombag, voormalig Nederlands Kampioene op de tandem, fietste samen met Nicolien Sauerbreij de IJsselmeer Challenge om te laten zien hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap. Esther werd op 11-jarige leeftijd van de een op de andere dag volledig blind en heeft dankzij sport haar blindheid beter kunnen accepteren en haar passie voor fietsen gevonden. Nicolien en Esther vormden tijdens de IJsselmeer Challenge een topteam op de tandem waarbij Nicolien Esther mee liet kijken met haar ogen door zoveel mogelijk te beschrijven van wat ze zag.

Donaties

Ruim 250 enthousiaste wielrenners hebben zich vol toewijding ingezet voor sporters met een handicap om met elkaar zoveel mogelijk geld op te halen, en dat is gelukt! Er is al ruim €24.000,- opgehaald en mensen kunnen nog doneren t/m 15 september op www.ijsselmeerchallenge.nl. Alle donaties worden geschonken aan Fonds Gehandicaptensport zodat sport voor iedereen vanzelfsprekend kan worden.

Bekijk hier video opnames met Nicolien Sauerbreij en Esther Crombag op de tandem tijdens de IJsselmeer Challenge: https://youtu.be/dr3EnVDOIuU?list=PLbSFnuH9CyCoAe9UO-bcW8hB5A8KvQbXw Bekijk hier de video opname van de eerste deelnemers die binnenkomen: https://www.youtube.com/watch?v=6p7LtO89DI0&index=4&list=PLbSFnuH9CyCoAe9UO-bcW8hB5A8KvQbXw De IJsselmeer Challenge is een initiatief van NLTourRides en Fonds Gehandicaptensport. Fonds Gehandicaptensport zet zich, als één team, in om sport voor mensen met een handicap mogelijk te maken zodat ook zij altijd en overal kunnen sporten. Dankzij donaties en sponsoring kan Fonds Gehandicaptensport financiële ondersteuning bieden aan sportevenementen, sportverenigingen en sportlocaties. Ook blijft Fonds Gehandicaptensport structureel om aandacht voor de sporters met een handicap vragen om zo meer bekendheid, bewustwording en begrip te realiseren voor deze sporters. Dagelijks spant Fonds Gehandicaptensport zich in om financiële middelen te werven voor de gehandicaptensport in Nederland, een goed voorbeeld hiervan is de IJsselmeer Challenge. Voor meer informatie over de IJsselmeer Challenge kunt u kijken op: www.ijsselmeerchallenge.nl Voor meer informatie over NLTourRides: T: +31 (0) 84 88 39 843 E: info@tourrides.nl W: tourrides.nl/neem-contact-op Voor meer informatie over Fonds Gehandicaptensport: T: 0622872874 E: anne@fondsgehandicaptensport.nl W: www.fondsgehandicaptensport.nl

Meer binnen deze rubriek