Inclusief wielerevent dankzij samenwerking Jan Janssen Classic en Fonds Gehandicaptensport

12 SEP 2024 09:09 | Fonds Gehandicaptensport Nederland

Op zaterdag 14 september vindt de 36e editie van de Jan Janssen Classic plaats, een gerenommeerd wielerevenement dat dit jaar een extra dimensie krijgt dankzij een bijzondere samenwerking met Fonds Gehandicaptensport. Naast het streven naar persoonlijke prestaties, dragen deelnemers ook bij aan een inclusiever sportlandschap, waarbij sport toegankelijk wordt gemaakt voor iedereen.

Het evenement vindt plaats op het iconische Sportcentrum Papendal in Arnhem, waar de deelnemers kunnen kiezen uit routes van 50, 100, 150 of 200 kilometer. Deze routes, zowel op gravel als op de weg, bieden niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een adembenemend uitzicht, als eerbetoon aan de wielerlegende Jan Janssen, de eerste Nederlandse Tour de France-winnaar. Deelnemers worden uitgedaagd om dezelfde wilskracht en doorzettingsvermogen te tonen als de legendarische renner zelf.

Nieuw dit jaar is de inclusie van handbikers, die de 50 kilometer route kunnen afleggen. Het startschot wordt gegeven door Jetze Plat, paralympisch kampioen en gouden medaillewinnaar. Daarnaast zal oud-paralympisch kampioen Johan Reekers de deelnemers verwelkomen bij de finishlijn en hen aanmoedigen tijdens hun prestatie.

Jan Janssen zelf, die al jarenlang een warm hart toedraagt aan Fonds Gehandicaptensport, zet zich samen met de deelnemers in om de missie van de organisatie te ondersteunen: sport toegankelijk maken voor iedereen. Dankzij deze samenwerking kunnen fietsers via sponsoring een waardevolle bijdrage leveren aan dit belangrijke doel.

Het evenement wordt ondersteund door Lotto, spel van Nederlandse Loterij. Lotto is er dit jaar al 50 jaar voor de sport en daarom support Lotto de Jan Janssen Classic.

De Jan Janssen Classic 2024 belooft een feestelijke dag te worden waar sportiviteit en maatschappelijke betrokkenheid hand in hand gaan. Het evenement is niet alleen een uitdaging voor wielerliefhebbers, maar ook een kans om een positieve impact te maken op de toegankelijkheid van sport in Nederland.

Voor meer informatie over de routes, deelname en hoe u kunt bijdragen aan dit belangrijke initiatief, bezoek: www.janjanssenclassic.nl.

Over de Jan Janssen Classic

De Jan Janssen Classic is een jaarlijks terugkerend wielerevenement dat vernoemd is naar de eerste Nederlandse Tour de France-winnaar, Jan Janssen. Het evenement staat bekend om zijn uitdagende routes en sportieve sfeer en trekt wielrenners uit heel Nederland en daarbuiten.

Over Fonds Gehandicaptensport

Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sporten voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht fysieke of mentale beperking. Via projecten, evenementen en samenwerkingen wordt gestreefd naar een inclusiever sportlandschap in Nederland.

 

Meer binnen de rubriek Sport