Sociale innovatie Hello 24/7 winnaar SocialTech Network Series 2021

14 DEC 2021 06:30 | Hello 247 B.V.

Hello 24/7 werd afgelopen woensdag 8 december verkozen als meest innovatief en daarmee finalist van de SocialTech Startup Network Series, een initiatief van YES!Delft, de gemeente Den Haag en Innovation Quarter. En wint hiermee een pilot met de gemeente Den Haag. De tweede prijs, een werkplek op het kantoor van The Hague Tech ging naar het bedrijf Yooom voor de ontwikkeling van 123Familie, een een beeldbel-app voor mensen met dementie.

Met de SocialTech Startup Network Series wil de gemeente Den Haag innovatieve technologie stimuleren waarmee het Haagse sociale domein slimmer en betaalbaarder wordt en uiteindelijk bewoners helpt om langer zelfstandig te wonen. SocialTech is een programma waarmee startups exclusief toegang krijgen tot het Haagse sociale ecosysteem en het toegewijde investeringsfonds van Innovation Quarter, waar Den Haag hiervoor onlangs 2,3 miljoen euro in investeerde.

SocialTech Startup Netwerk Series

De complexiteit van het sociaal domein maakt het lastig om nieuwe innovaties op te schalen. Om een ​​oplossing succesvol te laten zijn en impact te hebben, is een goed begrip van de problemen van betrokken mensen en instellingen essentieel. De SocialTech Startup Netwerk Series gaan daarom net zo veel over technologie en innovatie als over de betrokkenheid van gemeente, zorg-, en welzijnsorganisaties.

Het programma bestond uit workshops, masterclasses en 1-op-1 meetings om startups te verbinden aan de gemeente, fondsen en betrokken organisaties. Waarbij de uitdagingen uit het sociaal domein gezien worden als economische kans. Het is de verwachting dat startups in dit nieuwe ecosysteem in de toekomst nieuwe banen in de regio genereren.

Hello 24/7

De winnaar van het finale event is afgelopen woensdag Hello 24/7 geworden. Sinds 1 maart 2021 actief op de Nederlandse markt, speelt zij in op de behoefte van ouderen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen en ondersteunt families, vrienden, buren en mantelzorgers met een breed aanbod van moderne dienstverlening. Centraal staat de speciale Hello 24/7 familie app voor het informele netwerk rond de thuiswonende oudere. Daarnaast is er een scala aan handige diensten en privacy-vriendelijke personenalarmering oplossingen.

Als finalist mag Hello 24/7 een pilot doen met de gemeente Den Haag waarmee de startup haar technologie breder mag inzetten. Voor de gemeente is het een mogelijkheid om meer mensen die zorg nodig hebben in een vroeg stadium te helpen en langer zelfstandig te laten wonen. Bovendien is de koppeling met zorg- en service partners een bijkomend voordeel. 

Oprichter Arthur Clement: ‘Als Hello 24/7 zijn we vereerd om verkozen te zijn en kijken er naar uit om samen met Gemeente Den Haag de inwoners te helpen met een familie- en dienstenplatform, om zo langer zelfstandig thuis te kunnen wonen’

Wat gaat Hello doen voor Den Haag? Klik hier.

Over YES!Delft

YES!Delft is de grootste High Tech incubator van Europa en is het ondernemerscentrum dat technisch ondernemerschap uitdraagt en in alle levensfasen ondersteunt. Sinds 2005 heeft zij meer dan 200 startups gesteund, waarvan 90% nog actief is. Sinds 2017 is de focus op verschillende gebieden, zoals robotics, artificial intelligence, blockchain, cleantech, medtech en complex technologies. 

Voor meer informatie over YES!Delft of beeldmateriaal van de SocialTech Startup Network Series neemt u contact op met Nannila Zevenhuizen, nannila@yesdelft.nl of 06 81407447 Mocht u de finale van het SocialTech willen bekijken; https://vimeo.com/650243573/516ef8fd9f Voor meer informatie over Hello 24/7 neemt u contact op met Marc Pieplenbosch, marc.pieplenbosch@hello247.nl of 06 34109629

Meer binnen de rubriek Ouderenzorg