Dazure voert voor de zesde keer premieverlaging door voor bestaande klanten van GoedIdee

13 APR 2022 15:14 | Dazure

Dazure voert premieverlaging door voor de huidige klanten van de GoedIdee (Eenjarig) Nabestaandenverzekering

In het najaar van 2021 heeft Dazure de premie verlaagt voor de huidige klanten van de GoedIdee (Eenjarig) Nabestaandenverzekering. Dazure werkt met deze producten samen met verzekeraar Scildon. Voor zover bekend biedt geen enkele andere ORV in de wereld bestaande klanten de voordelen van een premieverlaging. 

Switch naar verzekeraar Scildon

De huidige klanten van de GoedIdee (Eenjarig) Nabestaandenverzekering kregen de kans om een switch te maken naar verzekeraar Scildon. Dit brengt voor 98% van de klanten een premieverlaging met zich mee, en voor iedereen betekent het een verbetering in de voorwaarden. Een deel van de portefeuille overvoeren naar een andere verzekeraar moest voor het eerst met toestemming van elke individuele polishouder. 

Uitbreiding van de dekking

Met de switch naar verzekeraar Scildon hebben de huidige klanten ook een uitbreiding van de dekking ontvang. Als de verzekerde tijdens de looptijd van de verzekering de diagnose terminaal ziek krijgt, kan de begunstigde een vooruitkering (voorschot) vragen van 50% van het verzekerd bedrag. Deze vooruitkering kan de verzekerde vragen bij een levensverwachting van maximaal 3 maanden. De vooruitkering bedraagt maximaal € 50.000. Dit geldt alleen als de verzekerde niet ouder is dan 65 jaar op moment van diagnose.

GoedIdee ORV

Wie twaalf jaar geleden de GoedIdee Overlijdensrisicoverzekering afsloot heeft nu een veel scherpere premie dan degene die toen ging voor de goedkoopste premie. Met GoedIdee ben je verzekerd van een blijvend goede premie op de lange termijn. De premie wordt zo vaak als het kan aangepast, aan de betere vooruitzichten qua langer leven of operationele kostenbesparingen die bijvoorbeeld door betere automatisering worden gerealiseerd. Alleen positieve aanpassingen overigens; de premie wordt niet naar boven bijgesteld. Statistisch gezien worden we met z’n allen steeds ouder, de kans op vroegtijdig overlijden zakt elk jaar een beetje. ORV-premies worden daardoor over het algemeen steeds goedkoper. Wordt de polis tussentijds opgezegd? Dan kan het zijn dat er wat ‘spaargeld’ zit in de reservepot. Omdat er sprake is van een gelijkblijvende premie over de hele looptijd, betaalt de klant in het begin eigenlijk een te hoge premie. Die extra premie is aan het eind van de looptijd nodig, omdat de kans op overlijden groter wordt als iemand ouder is. Wordt tussentijds opgezegd en zit er tegoed in het premiedepot, dan wordt de betaalde premie die in de reservepot zit (premiedepot) netjes terugbetaald aan de klant.

GoedIdee viel tien jaar geleden al in de prijzen met zijn mooie en transparante kenmerken. Meer lezen over GoedIdee: https://www.dazure.nl/goedidee-overlijdensrisicoverzekering.

"Wij zijn daarom heel blij dat we weer een premieverlaging kunnen doorvoeren. Doen wat je belooft! Klanten zijn blij verrast als ze horen dat ze zomaar minder hoeven te gaan betalen, terwijl het leven doorgaans op alle vlakken duurder wordt. Dát is de kracht van GoedIdee” aldus Indra Frishert Commercieel directeur bij Dazure. 

GoedIdee Eenjarig ORV

Bij de GoedIdee Eenjarig ORV is de premie gebaseerd op de actuele leeftijd van de verzekerde. Omdat de verzekerde steeds ouder wordt stijgt de premie heel licht mee, elke maand een beetje. De premie is bij aanvang het laagst en één van de scherpste in de markt. Bij een dalende dekking kan de premie zeer beperkt stijgen. De maximale premie is nooit hoger dan de dubbele aanvangspremie en maar iets hoger dan een gelijkblijvende premie. De klant betaalt namelijk iedere maand precies voor het risico van dat moment. De premie die wordt betaald is voor wat de klant nu verzekert. Tussentijds de premie verhogen doet Dazure nooit. De GoedIdee Eenjarig ORV wordt vaak afgesloten als compagnonsverzekering om de continuïteit van een onderneming te garanderen bij overlijden van een van de compagnons. Ook bij een tekort in een nabestaandenpensioen kan deze ORV een goede oplossing zijn om het pensioengat te dichten.

Meer binnen deze rubriek