Zonnig Formule-1 weekend in Mexico

23 OKT 2024 13:08 | Weeronline

De buienkans in Mexico-stad is komende dagen heel klein. Het weerbeeld is zonnig en het wordt dagelijks zo'n 22 graden. De zon is erg fel en bereikt midden op de dag UV-Index 10. Zondag, tijdens de racedag, zijn er wat meer wolken. Ook waait er een stevige noordoostenwind die behoorlijk vlagerig is.

Komend weekend vindt de Grand Prix van Mexico plaats. Het tijdverschil met Mexico is 7 uur en er wordt daar in de middag geracet. Dit betekent dat voor onze tijd de trainingen, kwalificatie en race in de avond of aan het begin van de nacht zijn. De race op zondag start om 21:00 uur Nederlandse tijd.

Zonnig en droog

Vrijdag en zaterdag is het zonnig en droog in Mexico-stad. De middagtemperatuur ligt rond 23 graden en aan het begin van de middag is de zon erg fel. Zonkracht 10 wordt zelfs tijdelijk bereikt en zonder zonnebrandcrème kan de onbeschermde huid dan al binnen 10 minuten verbranden.

Zondag wat meer wolken, vlagerige wind

Tijdens de racedag is het niet onbewolkt, maar zijn er wel zonnige perioden. Helemaal uitgesloten is een bui niet, maar de buienkans is wel erg klein. Het wordt circa 22 graden bij een matige noordoostenwind. Deze wind is bovendien vlagerig wat mogelijk op sommige stukken van het circuit hinderlijk kan zijn voor de coureurs. 

Online bericht: https://www.weeronline.nl/nieuws/23-10-2024-f1-gp-weekend-mexico

Meer binnen de rubriek Sport