Kerst overwegend in kleine kring gevierd dit jaar

13 DEC 2021 07:30 | Lootjestrekken.nl

De meeste Nederlanders vieren de kerst dit jaar met de partner of met het gezin. Net als vorig jaar worden overige familieleden minder uitgenodigd voor de kerstviering. Slechts 27 procent nodigt meer familieleden uit, in 2019 was dit nog 47 procent. Ook spreken we dit jaar minder af met vrienden dan de afgelopen twee jaar.

Nog niet op niveau 2019

Volgens het jaarlijkse feestdagenonderzoek in opdracht van Lootjestrekken.nl is 87 procent van de Nederlandse bevolking dit jaar van plan Kerstmis te vieren. Dat is 7 procent meer dan vorig jaar. Daarmee ligt het niveau nog niet op dat van 2019, toen vierde 97 procent nog Kerstmis.

Kerstborrels gecanceld

Op kantoor wordt de fysieke kerstborrel voor het tweede jaar op een rij in vrijwel heel Nederland overgeslagen. Slechts één procent viert de kerst dit jaar met collega’s. Omdat er momenteel in Nederland nog een thuiswerkadvies geldt zullen veel werkgevers en werknemers de kerstplannen uit voorzorg hebben aangepast. Nederlanders kijken vooral uit naar de gezelligheid van het samenzijn en het kerstdiner in eigen kring (83 procent).

De populairste kerstcadeaus

Iets meer dan de helft van de Nederlandse kerstvierders viert het kerstfeest met cadeaus. Met 146 euro geven we gemiddeld 32 euro minder uit aan kerstcadeaus dan vorig jaar. Veel Nederlanders trekken lootjes met elkaar voor de kerstviering. Zo hebben in aanloop naar het kerstfeest dit jaar weer miljoenen Nederlanders een verlanglijstje gemaakt op Lootjestrekken.nl.

Dit zijn de top-5 meest gevraagde cadeaus voor onder de kerstboom:

Top-5 - Vrouwen

1. Doucheschuim

2. Sierraad

3. Geurstokjes

4. Dobbelspel

5. Kaarsen

Top-5 - Mannen

1. Gereedschap

2. Drankpakket

3. Doucheschuim

4. Geurtje

5. Cadeaubon

Over Lootjestrekken.nl

Lootjestrekken.nl biedt consumenten al meer dan 20 jaar de mogelijkheid om gratis online lootjes te trekken. De lootjes kunnen getrokken worden zonder bij elkaar te komen. Deelnemers kunnen een verlanglijstje maken en elkaar hierover anoniem vragen stellen. De uitgebreide cadeauzoeker doet persoonlijke cadeausuggesties. Dit maakt het makkelijk om een leuk cadeau te vinden voor iedereen. Sinds dit jaar kun je ook lootjes trekken met de officiële Lootjestrekken app.

Dit onderzoek is uitgevoerd onder een representatieve steekproef van 1.000 Nederlanders vanaf 18 jaar. Het beeldmateriaal bij dit persbericht is vrij te downloaden voor online publicatie: https://www.lootjestrekken.nl/pers Voor meer informatie over het persbericht en het onderzoek kunt u contact opnemen met Reinaldo Frissen van Lootjestrekken.nl |E: reinaldo@meetrixonline.nl | T: 0631745773

Meer binnen deze rubriek