Constantijn van Oranje in panel bij World Conference for Inspection & Maintenance Robotics

22 SEP 2022 09:03 | SPRINT Robotics

Nederland heeft een levendig ecosysteem voor startups en scale-ups en wordt binnen Europa gezien als een leider in innovatie. Nederlanders zijn early adaptors van technologie en innovatie waardoor Nederland een aantrekkelijke markt is voor opkomende technologieën zoals robotica, drones en AI. SPRINT Robotics is zeer vereerd om aan te kondigen dat Constantijn van Oranje, Special Envoy bij Techleap.nl, op 27 september in Amsterdam aanwezig zal zijn bij de openingssessie van de SPRINT Robotics World Conference for Inspection & Maintenance Robotics. Hij zal deelnemen aan de panelsessie rond startups, scale-ups en de rol van de eindgebruikers bij het commercialiseren van nieuwe technologie. Constantijn van Oranje leidt Techleap.nl, de accelerator voor het Tech-ecosysteem in Nederland. Door middel van het verbeteren van de toegang tot kapitaal, markt, talent en technologieën verbindt hij en zijn team het Nederlandse Tech-ecosysteem en creëert hierdoor mogelijkheden voor veelbelovende Nederlandse Tech-bedrijven om internationaal snel te groeien.

De SPRINT Robotics World Conference for Inspection & Maintenance Robotics is een toonaangevend en internationaal evenement voor robotica voor inspectie en onderhoud van grote infrastructuur. Deze editie van de World Conference vindt plaats op 27 en 28 september in de RAI in Amsterdam en biedt de bezoeker een unieke kans om kennis te maken met de nieuwste robotica oplossingen en aanverwante technologieën. Het conferentie programma kent meer dan 55 internationale sprekers.

Tijdens de tweedaagse conferentie zullen live demonstraties van cutting-edge robots en drones plaatsvinden in de Technology Demo Area en op de expositievloer. Nederland is goed vertegenwoordigd met best-in-class oplossingen van eigen bodem. Het Conference Banquet wordt gehouden in de avond van 27 september in de Koepelkerk, een historische en authentieke locatie in hartje Amsterdam. Tijdens deze avond vindt de SPRINT Robotics Awards Ceremony plaats waarbij de winnaars van uitzonderlijke prestaties op het gebied van inspectie- en onderhoudsrobotica worden bekend gemaakt. Eveneens op 27 september staat de netwerklunch “Women and Robotics – Workforce of the Future” gepland. Maandag 26 September, de dag voorafgaand aan de conferentie, organiseren RIMA en SPRINT Robotics samen met TNO en de Universiteit Twente het RIMA Projects Pitching Event, waar door RIMA gefinancierde MKB-bedrijven hun oplossingen kunnen pitchen voor een panel bestaande uit eindgebruikers en investeerders.

Focus op I&M-robotica thema’s

De SPRINT Robotics World Conference is dé plek om inzicht te krijgen in de wereldwijde status van robotica voor inspectie en onderhoud voor grote infrastructuur. Er is een breed aanbod van thema’s dat aan bod zal komen, zoals offshore-operaties, tunnels en bruggen, inspectie en onderhoud van windturbines, nucleaire en andere vormen van energieopwekking, use cases die betrekking hebben op de integratie en adoptie van robotica in de werkprocessen, en tests, trials en scaling. Daarnaast staan thema’s variërend van Drones4Inspection en Maintenance, Data en AI, en Digital Twins en Data Platforms op het programma.

Voor het laatste nieuws en updates over de World Conference for Inspection & Maintenance Robotics 2022 neem contact op met SPRINT Robotics op LinkedIn of Twitter of bezoek conference.sprintrobotics.org.

Over SPRINT Robotics

SPRINT Robotics, een non-profit organisatie, is sinds de oprichting in 2015 uitgegroeid tot een internationaal erkend platform voor Inspection & Maintenance (I&M) Robotics met een draagvlak van meer dan 100 organisaties wereldwijd. De samenwerking heeft tot doel op grote schaal gebruik te maken van I&M-robotica van kapitaal-intensieve infrastructuur om tegemoet te komen aan onmiddellijke behoeften en industriële prioriteiten op de lange termijn. Om dit doel te bereiken ligt een belangrijke focus van SPRINT Robotics op het betrekken en samenbrengen van de hele waardeketen, van eindgebruikers tot service- en technologieleveranciers. SPRINT Robotics helpt bij het ontwikkelen van best practices, het versnellen van innovaties, het wegnemen van toetredingsdrempels en het aanmoedigen van het delen van kennis. Deze inspanningen stellen eindgebruikers in staat om de kosten te verlagen, de kwaliteit te verhogen en het risico van inspectieactiviteiten te beheersen.

Blijf op de hoogte binnen deze rubriek

Dit is een origineel bericht van SPRINT Robotics

Ga naar alle berichten van deze organisatie.

Meer binnen de rubriek Ondernemers