Keizer Kliniek gaat samenwerken met Voca Zorg

06 OKT 2023 10:43 | AppStudio.nl B.V.

Keizer Kliniek, specialist op het gebied van onder meer vaatzorg, maagklachten, darmklachten en liesbreuken met vestigingen in Den Haag, Voorschoten, Assen en Voorhout, gaat voor de flexibele inzet van ondersteunend medisch specialistisch personeel gebruik maken van Voca Zorg. 

"Met Voca Zorg willen wij zowel onze eigen bedrijfsvoering verbeteren en op een eerlijke en meer duurzame wijze omgaan met de inzet van zzp'ers. Flexibele inzet van gekwalificeerd personeel is van groot belang voor onze dienstverlening, met Voca Zorg willen we daarin verder groeien." Aldus Maria van Amerongen, manager HR van de Keizer Kliniek. 

Voca Zorg is een platform voor en van zorg zzp'ers. Zorginstellingen en zzp'ers kunnen met Voca Zorg gratis met elkaar in contact komen om diensten te kunnen boeken en personeelsplanningen sluitend te krijgen. De zorginstelling betaalt per geslaagde match een kleine vergoeding aan het platform en gaat met individuele zzp'ers overeenkomsten aan. Met Voca Zorg kunnen zorginstellingen zelf de gewenste zzp'er kiezen die beschikbaarheid, specialisatie en kwalificaties aangeeft in de persoonlijke omgeving op het platform. 

Voca Zorg kent een unieke eigendomsstructuur. Alle zzp'ers die met Voca Zorg werken zijn via een vereniging, waar ze automatisch lid van worden, voor 49% eigenaar van het platform. Ze delen op deze wijze mee in de winst en de waardestijging van Voca Zorg. Op het Voca Zorg platform worden zzp'ers met verschillende functionaliteiten ondersteund om fiscaal compliant te werken. Met ingang van 2025 gaat de belastingdienst strenger handhaven op zelfstandig ondernemerschap. Voca Zorg houdt daar al maximaal rekening mee. Met het gebruik van Voca Zorg kan de Nederlandse zorg vele honderden miljoenen besparen op onnodige intermediaire kosten. Voca Zorg is winnaar van de Health Impact Accelerator 2023, een initiatief van Zorginnovatie.nl.

Meer binnen de rubriek Zorg