Zondag beste dag van het weekend

04 JUL 2024 13:29 | Meteovista

Het weekend verloopt licht wisselvallig met kans op enkele buien, maar ook veel droge momenten met zon. Vooral zaterdagochtend moeten er rekening worden gehouden met enkele buien, maar een groot gedeelte van de dag verloopt droog met ruimte voor de zon. Er staat een stevige zuidwestenwind en het wordt 19 tot 21 graden. Zondag is het, op een enkele bui na, op de meeste plaatsen droog bij 19 of 20 graden.

Afgelopen week was het allesbehalve aangenaam zomerweer, maar dit weekend staat in het teken van een weersverbetering waarbij steeds vaker de zon gaat schijnen. Vrijdag verloopt nog vrij wisselvallig. In de ochtend is het overwegend bewolkt en vanaf westen trekt een gebied met (lichte) regen over het land. De meeste regen is weggelegd voor de noordelijke helft van het land. In het zuiden is het vaker droog. Daarbij wordt het 17 graden in de Ardennen tot lokaal 21 graden in De Kempen en daarmee blijft het koel voor de tijd van het jaar. Normale waarden voor de tijd van het jaar liggen tussen 19 en 24 graden.

Zaterdagochtend enkele buien

In het weekend nemen de neerslagkansen verder af. Helemaal droog houden we het helaas niet. Zaterdagochtend trekt van west naar oost een buienlijn over het land, waardoor het overal een korte tijd regent. Tijdens de passage van de buienlijn is de wind vlagerig en vlak aan zee zijn zelfs zware windstoten niet uitgesloten. Het is gelukkig zeker niet de hele dag nat, want aan het begin van de namiddag trekken de buien via het oosten alweer het land uit.

In de loop van de namiddag schijnt de zon geregeld en uiteindelijk stijgt de temperatuur naar 19 graden vlak aan zee tot 21 graden in De Kempen. Daarmee is het iets warmer dan voorgaande dagen, maar nog steeds net iets koeler dan normaal. Wel moet je de hele dag nog rekening houden met een stevige zuidwestenwind. In de loop van de avond gaat de wind liggen en wordt het een stuk rustiger. Onder een grotendeels heldere sterrenhemel koelt het in de nacht naar zondag af naar 7 tot 11 graden.

Zondag op de meeste plaatsen droog

Op de tweede dag van het weekend is het prima buitenweer. Er staat beduidend minder wind dan op zaterdag en op veel plekken blijft het droog met geregeld zonneschijn. Alleen het uiterste noorden en de kustgebieden moeten rekening houden met een enkele bui. Bij een zwakke tot matige zuidwestenwind wordt het 19 of 20 graden.

Warm zomerweer op komst?

In de nieuwe week lijkt de wind uit het zuiden tot zuidoosten te waaien, waardoor warme lucht richting het land wordt aangevoerd. De temperatuur loopt flink op met op dinsdag mogelijk zelfs zomerse waarden van 25 graden. Daarbij is het eerst droog en ronduit zonnig, maar in de loop van de dag kunnen soms enkele (onweers)buien over het land trekken.

Het online bericht: https://www.meteovista.be/nieuws/4-7-2024-weekendweer

Meer binnen de rubriek Algemeen nieuws