Business Coach Rhys zegt: ”Familiebedrijven kunnen meegroeien met de wind van verandering”

02 AUG 2022 09:30 | Rhys Li Coaching

Business Coach Rhys zegt:”Familiebedrijven kunnen meegroeien met de wind van verandering”

Alle bedrijven waren getuige van dramatische veranderingen als gevolg van COVID-19. De pandemie heeft geleid tot bijzonder opmerkelijke uitdagingen voor familiebedrijven.

AMSTERDAMTerwijl COVID-19 veel organisaties verwoestte, hebben familieberdijven weerstand geboden tijdens COVID-19 en staan ze klaar om het postpandemische herstel te leiden, volgens de Family Business Survey 2021 van PwC. 80% van de familiebedrijven, de meest voorkomende vorm van bedrijfsorganisatie in elke wereldeconomie, liet het personeel thuiswerken en 25% reorganiseerde de productie om aan de vraag in verband met de pandemie to voldoen.

Slechts een derde van de familiebedrijven moest dividenden verlagen en 20% had toegang nodig tot extra kapitaal, zo meldt PwC. Een dergelijke veerkracht vergroot ook de positieve vooruitzichten voor de toekomst, aangezien 80% van de familiebedrijven van plan is te diversifisiëren of uit te breiden naar nieuwe producten of markten, en 86% gelooft dat ze tegen het einde van 2022 zullen terugkeren naar de pre-pandemische groeipercentages.

Rhys Li, de oprichter van Rhys Li Coaching, een in Amsterdam gevestigde ondernemer, MBA, CPA, trainer consultant, strategische partner in verandermanagement en bedrijfscoach, merkte op hoe familiebedrijven robuust en flexibel bleken te zijn tijdens de pandemie: “Slechts 30% van de alle familiebedrijven maken de overstap naar de tweede generatie. Vaak is het probleem de mismatch tussen de doelen, wensen en behoeften van het bedrijf en individuale gezinsleden. Familiebedrijven hebben een echte mentaliteitsverandering nodig als ze willen meergroeien met de wind van verandering veroorzaakt door de pandemie.”

“COVID-19 heeft familiebedrijven veel lessen geleerd over paraatheid, wendbaarheid en aanpassing. Dit is zakelijke veerkracht! Aangezien globalisering en digitale transformatie het bedrijfsleven ontwrichten, kan de manier waarop familiebedrijven een doel behouden of behouden een echt verschil maken”, voegde Rhys Li eraan toe.

“Ik heb een multiculturele achtergrond en uitgebreide ervaring in de sectoren financiën, consumentenproducten, technologie, telecommunicatie en energie. Ik heb coaching gedaan met medewerkers van bedrijven als Deloitte, EY, Roche en Rabobank. Ik gebruik mijn knowhow om kleine organisaties te helpen uitblinken naar een hoger niveau, vooral familiebedrijven. Ik gebruik mijn 20 jaar ervaring om mijn eigen coachingmethode te ontwikkelen op basis van aanmoedigning, organisatie, risicovermindering en leiderschap. Ik help zowel bedrijven als individuen een doel te vinden of te behouden, processen te verbeteren, strategische systemen te implementeren en de efficiënte te verhogen terwijl risico’s worden verminderd”, aldus Risk Management Coach Rhys Li.

Meer binnen de rubriek Economie en geld