Gino Software en Slachtofferhulp Nederland bundelen krachten voor digitale innovatie

23 AUG 2023 08:40 | Gino B.V.

Gino Software en Slachtofferhulp Nederland bundelen krachten voor digitale innovatie 

Gino Software en Slachtofferhulp Nederland (SHN) hebben een langdurige strategische samenwerking met elkaar afgesloten. De samenwerking is het resultaat van een uitgebreid selectietraject van Slachtofferhulp Nederland. Gino Software gaat haar innovatieve cliëntvolgsysteem Solvio implementeren om de ambities van SHN mogelijk te maken. 

Ambities van Slachtofferhulp Nederland

Slachtofferhulp heeft de ambitie uitgesproken om het slachtoffer maximaal in regie te brengen op haar of zijn herstel- en/of juridisch proces. Alle processen die daarmee gemoeid zijn, moeten zodanig digitaal ondersteund worden, dat de cliënt zich vanaf het eerste contact veilig, geholpen en gesteund voelt, zowel online als offline.

Slachtofferhulp Nederland zocht een partner die hun helpt de doelstellingen voor de komende jaren te verwezenlijken. Belangrijke criteria hierbij zijn dat de partner proactief is, een persoonlijke benadering heeft en kan vooruitdenken vanuit ervaring. Daarnaast moet de partner de hoogste eisen ten aanzien van privacy en beveiliging borgen maar bovenal moet hun partner wendbaar, slagkrachtig zijn en continuïteit bieden.

Vervangen van bestaande oplossing en blijven ontwikkelen

Slachtofferhulp Nederland heeft in Gino Software met het cliëntvolgsysteem Solvio de juiste partner gevonden om de ambities te verwezenlijken. Voor de uitrol van Solvio is een implementatieproject opgestart waarbij de gegevens worden gemigreerd, koppelingen met andere systemen worden gemaakt, de werkprocessen worden ingericht en de +/- 1.500 medewerkers worden opgeleid en getraind in het gebruik van Solvio.

Na de implementatieperiode zal de samenwerking tussen Gino Software en Slachtofferhulp continueren en zich richten op het creëren van nieuwe functionaliteiten, modules en koppelingen om de ontwikkelingen en de transformatie van het bedieningsmodel nog verder te ondersteunen. 

Toekomstgerichte samenwerking 

Dirk Drent, Commercieel Directeur van Gino Software, geeft aan: "Het is een eer om SHN te mogen ondersteunen met Solvio. Deze samenwerking illustreert hoe technologie en innovatie kunnen bijdragen aan het verbeteren van de levens van slachtoffers en het vergemakkelijken van de zorgverlening." 

Solvio: Een nieuwe stap in digitale zorg en samenwerking 

Over Solvio

Solvio is een geavanceerd en modern cliëntvolgsysteem dat is ontworpen om zorgverleners en hulpverleningsorganisaties te ondersteunen bij het bieden van hoogwaardige zorg en ondersteuning. Met Solvio kunnen professionals en cliënten op een efficiënte en gestroomlijnde manier informatie delen, samenwerken en communiceren. Het systeem biedt een integrale zorgbenadering die de registratielast voor zorgverleners vermindert en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg verbetert. 

Over Gino Software 

Gino Software is een vooraanstaande leverancier van innovatieve softwareoplossingen die organisaties helpt om hun dienstverlening te optimaliseren en te innoveren. Met jarenlange ervaring en diepgaande expertise levert Gino Software oplossingen die inspelen op de behoeften van moderne zorgverlening en hulpverlening. 

Over Slachtofferhulp Nederland (SHN) 

Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers, nabestaanden, betrokkenen en getuigen na een (vermoeden van een) strafbaar feit, verkeersongeluk of calamiteit. Jaarlijks worden ongeveer 220.000 slachtoffers offline ondersteund en ongeveer 450.000 online geholpen. Slachtofferhulp streeft ernaar de materiële en immateriële schade waarmee slachtoffers worden geconfronteerd zo veel mogelijk te verhelpen, beperken en voorkomen. Bij Slachtofferhulp zijn circa 500 betaalde medewerkers, 800 onbetaalde medewerkers, 100 externen en 100 stagiaires actief op 25 locaties. Het landelijk kantoor is gesitueerd in Utrecht.

Contactgegevens 

Dirk Drent, Commercieel Directeur Gino Software

Dirk.drent@gino.nl | www.solvio.online | www.gino.nl

Ondertekening van de overeenkomst door Marcel Nijp, eigenaar van Gino Software (links) en Edward van der Kruijk, lid Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland (rechts) Ondertekening van de overeenkomst door Marcel Nijp, eigenaar van Gino Software (links) en Edward van der Kruijk, lid Raad van Bestuur van Slachtofferhulp Nederland (rechts) 

 

Wilt u meer weten over dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op zie de gegevens onderstaand:

Meer binnen de rubriek IT, tech en social media