Hyper transparant kledingmerk gaat uit de kleren op Fashion Week

25 JUL 2017 10:50 | Het PR Bureau

Amsterdam, 25 juli 2017 - Met een, richting de kledingindustrie kritische, guerilla actie op de Amsterdam Fashion Week is deze week het hyper transparante kledingmerk Unrobe gelanceerd. De nieuwe startup behaalde binnen een week 50% van hun gezette target op de crowdfunding website Kickstarter. De oprichters proberen met de lancering meer bewustzijn te creëren dat fashion schoner en humaner geproduceerd kan worden. En dat voor een betaalbare prijs. Een belangrijke trend gezien het feit dat de kledingindustrie op nummer twee staat als meest vervuilende industrie.

Amsterdam Fashion Week

De Amsterdam Fashion Week liep deze zondag af in de Westergasfabriek in Amsterdam. Met het thema ‘Future Generation’ stond duurzaamheid op de agenda. Een goede zaak vinden de oprichters Daan Ubachs en Koen Warmerdam van kledingmerk Unrobe. Om dit thema extra onder de aandacht te brengen, lieten zij een model zich langzaam uitkleden door één voor één T-shirts uit te trekken met de grootste problemen in de industrie, als ‘child labour’, ‘pollution’ en ‘waste’. Gevolgd door de oplossing, ‘Dressing people by undressing the industry’, leest het laatste T-shirt.

Hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs

Hoog waterverbruik, het gebruik van gevaarlijke chemische stoffen, schending van de mensenrechten, de uitstoot van Co2 en de productie van afval zijn de vijf hoofdproblemen waar de kledingindustrie mee te kampen heeft. Warmerdam en Ubachs, beide al jarenlang werkzaam in de industrie die ze nu zo graag willen veranderen, hebben het altijd belachelijk gevonden dat de consument maar twee opties heeft bij het kopen van kleding. Lage kwaliteit voor weinig geld of hoge kwaliteit voor veel geld. Zij willen daar graag een derde optie aan toevoegen. Duurzame fashion voor een eerlijke prijs. Dit betekent het gebruik van organisch katoen, gemaakt onder goede werkomstandigheden en 50% goedkoper dan de traditionele merken. Ze zijn hard op weg. Ondertussen nemen ze de consument mee in hun missie om de mode-industrie uit te kleden, of zoals ze zelf zeggen ‘Dressing people by undressing the industry’.

‘’Bij elk T-shirt, trui of broek die wij verkopen is het gehele productieproces inzichtelijk. De herkomst van de stof, wie het heeft gemaakt tot aan de bezorging bij jou thuis. Daarnaast hanteren wij een open prijscalculatie. Wij laten precies zien wat de kosten en onze mark-up zijn per product. Doordat wij een direct to consumer model hanteren, betaal je bij Unrobe € 25 voor een T-shirt in plaats van € 50 bij de traditionele merken’, aldus Koen Warmerdam.  

‘’In een tijdperk dat iedereen bewuster is van voeding en milieu is het natuurlijk gek dat mensen zonder nadenken een T-shirt afrekenen. Wij willen daar graag verandering in brengen. Daarom ook onze crowdfunding actie op Kickstarter. We willen dat mensen samen met ons deze missie realiseren. Het gaat niet om het kopen van een T-shirt. Het gaat om het ondersteunen van een visie. Je kan kleding kopen van uitstekende kwaliteit, dat er waanzinnig uitziet zonder dat het de wereld of iemand moet schaden.’’ voegt mede-oprichter Daan Ubachs toe.

EINDE PERSBERICHT

Het gehele productieprocess van A tot Z is te bekijken op de Kickstarter website van Unrobe. https://www.kickstarter.com/projects/1493088380/unrobe-fashion-made-in-organic-fabrics-at-fair-pri  

Meer binnen de rubriek Mannen