De meest voorkomende (én gekste) dingen die vakantiegangers achterlaten op skivakantie

25 JAN 2023 10:00 | Thx.agency

Skilatten en snowboards worden opnieuw van zolder gehaald en sociale media vullen zich met sneeuwfoto’s: het skiseizoen is van start gegaan. Voor velen staat de skipiste én de gezellige chalet of vakantiewoning gelijk aan thuiskomen. We voelen ons er zelfs zo thuis dat we heel wat items vergeten terug mee naar Nederland te nemen. Een gewaarschuwd man telt voor twee, dus zet vakantiewoningverhuurder Interhome de 5 meest vergeten objecten op een rijtje. En die gaan van sokken tot seksspeeltjes... 

Sokken en onderbroeken 

Op nummer één staan, en dat verbaast ons niet, sokken en onderbroeken. Na een lange skidag is het vechten voor wie het eerst onder de warme douche mag. Zo snel mogelijk al je laagjes uit en erna comfortabel je joggingbroek of onesie aantrekken. De dag erna moet je diezelfde laagjes natuurlijk nog terugvinden. En dat blijkt een iets moeilijker verhaal. Vooral dus als het om sokken en onderbroeken gaat, die blijven achter onder het bed of in de badkamer.  

Gsm-oplader 

Call me if you need me, of ook niet... Gsm-opladers worden ook vaak vergeten bij het vertrek richting huis. Op de hooggelegen skipistes heb je vaak geen bereik of vergt het wat moeite om je gsm uit de rugzak te halen. Eenmaal in de woning aangekomen willen we daarentegen toch vaak even het thuisfront horen of lekker rustig scrollen door onze apps. En dan belandt de kabel vaak op (of onder) de salon- of nachttafel… Dubbelchecken bij het naar huis gaan dus want je wil écht geen lege batterij tijdens die lange autorit. 

Skimateriaal 

Het inpakken kan meestal niet snel genoeg gaan: iedereen is moe van het (après)skiën en wilt de auto in. Het komt door die haast vaak voor dat het skimateriaal over het hoofd wordt gezien: van skistokken, schoenen tot zelfs de eigen ski’s! Een tip dus: check je terras nog eens voor vertrek!  

Tablet of laptop 

Geen goedkoop grapje, maar ook tablets en laptops horen bij de meest vergeten dingen op skivakantie. Vaak leggen we deze tijdens het skiën en ‘s nachts op een veilige plek in de woning. Het is echter vaak die veilige plek die soms wordt overgeslagen bij het inpakken. 

Voedsel en drank 

Niets is zo gezellig om af en toe eens lekker te koken in het gehuurde chalet! Het balkon wordt vaak gebruikt als koelkast en dat is dan ook de locatie waar Interhome vaak nog gevulde brooddozen of (dure) flessen drank zoals wijn en champagne vindt. Restjes waar we op de terugweg of thuis ook nog wat mee kunnen, want we doen niet aan voedselverspilling, toch?  

And last but not least: seksspeeltjes én enveloppen met geld...  

En soms zijn de verloren spullen al iets spannender. Zo vond Interhome al eens een aantal sekspeeltjes. Te begrijpen dat je die meepakt op skivakantie want na een koude skidag is opwarmen key! Al is het gegarandeerd toch een gemis als je deze vergeet mee te nemen naar huis. Daarnaast werden er ook al enveloppen met een serieuze som cash geld gevonden. Bij Interhome appreciëren ze een kleine fooi, maar dit was wel héél genereus.  

Meer vergeten spullen op skivakantie vind je hier.  

De bevindingen die in dit bericht worden vermeld, zijn gebaseerd op onderzoek uitgevoerd door Interhome Group bij lokale servicekantoren in wintersportbestemmingen van Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. 

Over Interhome 

De portefeuille van Interhome Group - met de merken Interhome en Interchalet - omvat ongeveer 35.000 vakantiewoningen en appartementen in 27 landen en is een onderdeel van Hotelplan Group, gevestigd in Glattbrugg (CH). Hotelplan Group is op zijn beurt een dochteronderneming van Migros, de grootste winkelketen van Zwitserland, gevestigd in Zürich. De nabijheid van vastgoedeigenaren en vakantiegasten is een van de belangrijkste troeven van Interhome Group. Zo'n 200 lokale servicekantoren (100 eigen en 100 partnerkantoren) staan garant voor een full-service pakket, variërend van persoonlijke klantenontvangst tot uitgebreid beheer van vakantiehuizen. Interhome Group kan terugkijken op meer dan 55 jaar ervaring als een uitstekende verhuurder van individuele vakantiewoningen. Het brede aanbod reikt van eenvoudige chalets en appartementen tot luxe villa's - aan het strand, op het platteland of in de bergen. In 2021 verzorgde Interhome Group de verhuur voor meer dan 890.000 vakantiegangers en genereerde een gefactureerde omzet van 275 miljoen CHF. 

Meer binnen de rubriek Toerisme