Great Christmas Circus gaat samenwerking aan met de Nederlandse Brandwonden Stichting.

11 OKT 2022 14:09 | Great Christmas Circus

Het Great Christmas Circus steunt dit jaar de Nederlandse Brandwonden Stichting. Deze circusproductie vindt van 17 december tot en met 8 januari plaats bij De Bazaar in Beverwijk en is het grootste kerstcircus in de provincie. Van elk verkocht kaartje wordt een donatie gedaan aan de Brandwonden Stichting. Beide partijen hebben dat vandaag bekend gemaakt. ,,Wie een ticket voor het circus koopt, steunt daarmee tegelijkertijd het goede doel”, aldus Mike Leegwater van het Great Christmas Circus.

Een euro van elk kaartje gaat naar de Brandwonden Stichting, legt Leegwater uit. De Brandwonden Stichting is niet toevallig gekozen als partner van het kerstcircus. ,,Ik ben opgegroeid in Beverwijk en deze stad is tevens de thuisbasis van de Brandwonden Stichting”, vertelt de circusproducent. ,,Ik ben daarom ook goed bekend met het geweldige werk dat deze organisatie doet. Er wordt ontzettend veel aan preventie gedaan en tegelijkertijd steunt de stichting slachtoffers. Daar willen wij een bijdrage aan leveren.” De samenwerking is tweeledig. ,,Wij bereiken met het Great Christmas Circus heel veel mensen. Er worden 30.000 bezoekers verwacht. Daarmee zijn we een prachtig platform om het werk van de Brandwonden Stichting voor het voetlicht te brengen.” Tegelijkertijd wordt geld ingezameld. ,,Van elk ticket – gebaseerd op de reguliere toegangsprijs – doneren we een euro aan de deze stichting.” Ariënne de Boer is fondsenwerver bij de organisatie. ,,We zijn ontzettend blij met deze samenwerking”, stelt ze. ,,Gezinnen en families vormen een belangrijke focus voor ons. Het circus bedient eveneens deze doelgroep. Op deze manier versterken we elkaar. Het is bovendien een ontzettend mooie actie in het kader van fondsenwerving.” Aandacht voor het risico op brandwonden blijft hard nodig, stelt ze. ,,Er gebeuren nog heel veel ongelukken. Vooral in de huiselijke sfeer. De gevolgen daarvan zijn vaak heftig. Voorlichting over de risico’s en preventie zijn en blijven daarom essentieel.”

Over het Great Christmas Circus

In Beverwijk vindt van 17 december tot en met 8 januari de eerste editie van het Great Christmas Circus plaats. Het is één van de grootste kerstcircussen in Nederland tijdens de kerstvakantie. Bekroonde artiesten uit alle delen van de wereld (geen dieren) komen voor deze productie exclusief naar Noord-Holland. De voorstelling vindt plaats in een moderne theatertent die voorzien is van luxe kuipstoelen. Het gehele circus is met duizenden lampjes verlicht en heeft daarmee een sprookjesachtige uitstraling. De voorverkoop is in oktober van start gegaan.

Meer informatie: www.greatchristmascircus.nl

Over de Brandwondenstichting

De Nederlandse Brandwonden Stichting heeft het voorkomen van brandwonden als doel en tevens het verzachten van leed dat ontstaat als gevolg van brandwonden. De stichting levert onder meer uitmuntende zorg aan patiënten en richt zich daarbij primair op snel en zo volledig mogelijk herstel. Nazorg is vooral gericht op re-integratie en zo volledig mogelijke participatie aan de maatschappij. Preventie is eveneens een belangrijk speerpunt. Dit gebeurt door middel van campagnes die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek waarbij een directe link met de praktijk gelegd wordt. Zodat de effectiviteit maximaal is.

Meer informatie: www.brandwondenstichting.nl

Ariënne de Boer en Mike Leegwater ondertekenen de overeenkomst 

 

contactpersoon Great Christmas Circus: Mike Leegwater, producent & woordvoerder. +31 6 15 42 73 41 Mike@hillenaar.nl

Meer binnen de rubriek Kinderwelzijn